Συστάθηκε επιτροπή αλληλεγγύης για την άπορη οικογένεια

Άλλο ένα «έγκλημα της διπλανής πόρτας» συντελείται στο Δήμο μας, ντυμένο με το μανδύα της υποκρισίας, στην οποία μας έχουν εθίσει με ανοσία πια.
Και το έγκλημα αυτό το «σερβίρουν» ψευδόμενοι με νομότυπες κουβέντες, επικαλούμενοι νόμους και συμβόλαια στο όνομα των δημοτών της πόλης μας, δηλαδή στο όνομα όλων μας. Κι έτσι το μετατρέπουν σε έγκλημα κατά όλων των δημοτών Πρέβεζας.
Αλλά ας εξιχνιάσουμε το έγκλημα αυτό: Ο Δήμος Πρέβεζας ζητά δικαστικά να διώξει άπορη οικογένεια με ανήλικα τέκνα, που διαμένει σε κτίριο που παραχωρήθηκε στο Δήμο από αποθανούσα συνδημότισσα μας, προκειμένου να στεγάσει τον Συμβουλευτικό Σταθμό για Κακοποιημένες Γυναίκες, «χρηματοδοτούμενο» από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Για την έξωση αυτή  χρησιμοποιεί διάφορα τερτίπια που εδώ και χρόνια παρακολουθούμε στον απίστευτο «διωγμό» ενός ολόκληρου λαού και αυτά εστιάζονται σε ψευδείς μεγαλόστομες δηλώσεις, σε υπόγειες απειλές προς την οικογένεια και πιέσεις.
Εύλογα προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα:
• Με ποιο δικαίωμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι με ημερομηνία λήξης, αυτοαναγορεύονται σε απόλυτους διαχειριστές της δημοτικής περιουσίας, των συμφερόντων των δημοτών αλλά και των οικονομικών παροχών τους χωρίς ποτέ να μπουν στον κόπο να τους ρωτήσουν και προβαίνοντας στην παραενημέρωση τους κατά το δικό τους συμφέρον;
• Πως αποφασίζουν ότι η «θυσία» μιας οικογένειας για να «ωφεληθεί» το σύνολο απαντάει στη δική μας ηθική; Καταρχάς η πολιτική αναξιοπιστία ετών μας επιτρέπει να διερωτόμαστε για το πότε και αν θα γίνει το έργο, ποιος θα το σχεδιάσει και που και πότε επιτέλους θα δώσουν απολογισμό για τα πεπραγμένα τους στους δημότες που δήθεν υπηρετούν; Γι΄ αυτό το κοινωνικό έργο δεν υπάρχουν άλλες κτιριακές λύσεις ή κάποιος του περίγυρου του δημαρχείου πιέζει να γίνει σε αυτό το κτίριο?
Εμείς οι δημότες Πρέβεζας απαντούμε:
• Η επιλογή ανάμεσα σε έργο χιλιάδων ευρώ και την καταδίκη μιας οικογένειας είναι πολιτικό απαντημένο ερώτημα που δε βλέπει ανθρώπους, αλλά νούμερα και συμφέροντα. Σήμερα είναι αυτή η μία οικογένεια που θα καταστεί άστεγη και θα απολέσει κάθε ψήγμα αξιοπρέπειας. Αύριο θα είναι αμέτρητες οικογένειες που θα χάσουν τα σπίτια τους πάντα βέβαια προς το «κοινό» όφελος. Οι δημότες διαλέγουμε ανθρώπους και όχι νούμερα, διαλέγουμε να προασπίσουμε το δικαίωμα στη στέγη, τη δουλειά και τον αξιοπρεπή βίο. Σε καμία περίπτωση δεν αντιτιθέμεθα σε λειτουργία Σταθμού για κακοποιημένες γυναίκες, αλλά αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την «κακοποίηση» της εν λόγω οικογένειας.
• Οι δικές μας λαϊκές αποφάσεις ενέχουν τη δικαιοσύνη και την δημοκρατία και η δική μας βούληση είναι η ουσιαστική. Δε θα γίνουμε σιωπηροί συνένοχοι ενός «προαναγγελθέντος εγκλήματος». Θα προασπίσουμε με την παρουσία και τη φωνή μας το δικαίωμα αυτής της οικογένειας να στεγάζεται, αλλά θα σταθούμε και ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό κατοικίας και κόψιμο ρεύματος όπου πραγματοποιηθεί.
• Δεν είναι σχήμα οξύμωρο να «κακοποιεί» μια ολόκληρη οικογένεια ο Δήμος προκειμένου να «παράσχει υπηρεσίες» σε κακοποιημένες γυναίκες; Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο Δήμος μας συναινεί πολιτικά και πρακτικά στην κακοποίηση που υφιστάμεθα όλοι επί χρόνια με τη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, την ανεργία, την εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας μας, την καταρράκωση της αξιοπρέπειας και τον εμπαιγμό της νοημοσύνης μας, την υποθήκευση του μέλλοντος της πόλης και των πολιτών της.
• Θα είμαστε όλοι στα Δικαστήρια και όπου αλλού χρειαστεί στο πλευρό αυτής της οικογένειας αλλά και κάθε δοκιμαζόμενου/-ης συμπολίτη μας για να διατηρήσουν το δικαίωμα σε στέγαση και αξιοπρεπή διαβίωση. Ενωμένοι  όλοι οι δημότες της πόλης και με όπλο την αλληλεγγύη να τους σταματήσουμε,
• Καμία έξωση. Κανένας μόνος του στη κρίση. Δεν φεύγει κανείς από το σπίτι του. Να φύγουν ο Δήμος και αυτοί που κυβερνάνε.

Επιτροπή αλληλεγγύης πολιτών από το Δήμο Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites