Στο υπουργείο παιδείας ρίχνει τις ευθύνες για το ΤΕΙ ο Στράτος Ιωάννου

Μετά την κατακραυγή του κόσμου για το στραπάτσο στην διεκδίκηση της έδρας του ΤΕΙ και την απώλεια της, όχι και τόσο άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου.
Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανάμεσα σε αυτά και το Mypreveza.gr, μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Παιδείας όπως θα διαβάσετε και στο παρακάτω δελτίο τύπου:

Από πολλούς δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα κατακραυγής και έντονης κριτικής για τη μη αποτροπή των αποφάσεων του Υπουργείου για τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας από την Άρτα, όπου ήταν πριν,  στην Ηγουμενίτσα, στα πλαίσια του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» και όχι στην Πρέβεζα.
Η έντονη αυτή κριτική ίσως θα έπρεπε να ασκηθεί πρώτα προς το Υπουργείο Παιδείας το οποίο αποφάσισε, όχι με εκπαιδευτικά, αλλά με άλλου είδους κριτήρια. Εμείς γι΄ αυτό, ακριβώς, παλεύουμε, για ν’ αλλάξει λογική το κράτος και να λειτουργεί πλέον με αξιοκρατικά κριτήρια, εν προκειμένω εκπαιδευτικά. Και σ’ αυτό το σκοπό,  θα πρέπει να υπάρχει μια τοπική συμμαχία, όλων των παραγόντων της τοπικής ζωής, φορέων, πολιτικών κομμάτων, συλλόγων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολιτών. Και μετά, σαφώς, να ασκηθεί κριτική στο πρόσωπό μου, όπως και σε άλλους τοπικούς παράγοντες.
Είμαι της άποψης ότι όποιος κάθεται όλη την ημέρα, στον καναπέ ή βλέπει τηλεόραση, από επιλογή του, ή κάνει συνεχώς δημόσιες σχέσεις και περιφέρεται σε εκδηλώσεις για το θεαθήναι, αυτός αποκλείεται να κάνει λάθη. Αντίθετα, όποιος παλεύει και αγωνίζεται, και θα κερδίσει, αλλά και λάθη θα κάνει και θα χάσει και κάποιες μάχες, αν και η υπόθεση του ΤΕΙ υπερέβαινε τις δικές μας προσπάθειες, καθώς συνδέεται με την εφαρμογή ενός σχεδίου αναδόμησης της παιδείας που εφαρμόζεται σε πανελλαδική κλίμακα.

Εμείς, από την πλευρά μας,  συνεχίζουμε την προσπάθεια.
Μακριά από οποιαδήποτε τοπικιστική διάθεση, πιστεύουμε ότι η μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Ηγουμενίτσα, είναι απόφαση η οποία δε βασίζεται σε εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά κριτήρια.
Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε συστηματικές προσπάθειες για:
• τη δημιουργία μεταπτυχιακού τμήματος στην Πρέβεζα που θα προσθέσει κύρος στις σπουδές
• την αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου των σπουδών του παραρτήματος του ΤΕΙ στην Πρέβεζα
•   τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας στην Πρέβεζα, όπου επάξια ανήκει.

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, προωθούμε στην πράξη συνεργασίες με το ΤΕΙ Ηπείρου.  Αναφέρουμε τη συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, με βάση την οποία, το ΤΕΙ θα υλοποιήσει έρευνα για τα αλιεύματα του Αμβρακικού (Παπαλίνα, κουτσομούρα, Κέφαλος και Γάμπαρη) προκειμένου να χαρακτηρισθούν ως Προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Αμβρακικού. Προωθούμε έμπρακτα συνέργειες για τη σύνδεση του Ιδρύματος με την τοπική αγορά, τόσο για την οικονομική ενίσχυση του ΤΕΙ αλλά και την καλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων. Διότι πιστεύουμε ότι αυτές είναι ουσιαστικές ενέργειες που θα ενδυναμώσουν το ΤΕΙ και θα το ισχυροποιήσουν.

Λίγο πολύ δηλαδή ο κ. Ιωάννου λέει στον Πρεβεζάνικο λαό ότι παρόλο που τον ψήφισε για να διεκδικήσει πόρους και κεντρικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της Περιοχής, τελικά τσάμπα η ψήφος αφού η άποψη, οι προσπάθειες και οι επαφές τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων αιρετών της περιοχής μας πέρασαν και δεν ακούμπησαν στο Υπουργείο Παιδείας . . . Δηλαδή οι ίδιοι δεν είναι ανεπαρκείς αλλά το Υπουργείο! Φανταζόμαστε λοιπόν ότι μετά από αυτό ο κ. Ιωάννου στις επόμενες εκλογές δεν θα κατέβει υποψήφιος με ένα κόμμα που κατά την διάρκεια της θητείας του στην διακυβέρνηση της χώρας δεν έφτιαξε ένα υπουργείο παιδείας που παίρνει τις αποφάσεις του με εκπαιδευτικά κριτήρια αλλά με … άλλα!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites