Δευτέρα, 16/09/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο Αλιευτικό καταφύγιο στην Καστροσυκιά

Με ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας αποκαταστάθηκε ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Καστροσυκιάς,
το οποίο είχε επιχωθεί πλήρως και δεν μπορούσαν να εισέλθουν τα αλιευτικά σκάφη. Συγκεκριμένα, η αναταραχή των υδάτων προκάλεσε την μεταφορά φερτών υλικών τα οποία έφραξαν τμήμα της λιμενολεκάνης.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αντέδρασε άμεσα, και αφού βγήκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις για να γίνουν οι αμμοληψίες, ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των φερτών υλικών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 19 Ιουνίου. Ως  εκ τούτου, το αλιευτικό καταφύγιο Καστροσυκιάς αποκαταστάθηκε, επιλύθηκαν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και παραδόθηκε στη χρήση των επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων.
Η αποκατάσταση του Αλιευτικού καταφυγίου της Καστροσυκιάς, έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, για να αποκαταστήσει τα αλιευτικά καταφύγια του νομού, όπως έκανε για  το αλιευτικό καταφύγιο της Λυγιάς και του Βάλτου της Πάργας, για την ενίσχυση της αλιείας, που αποτελεί πηγή πλούτου για την περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ