ΠΡΕΒΕΖΑ: Μάντεψε ποια από τις δύο ακτές βραβεύθηκε με γαλάζια σημαία ; ; ;

Μας αρέσει πολύ το παιχνίδι που κάνει τους αναγνώστες μας να σκέφτονται . . .Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και αυτό που θα παίξουμε με αυτές τις δύο εικόνες . . .
Σάββατο λοιπόν, ο μήνας έχει 1 Ιουνίου και η Πρέβεζα όπως και ο υπόλοιπος κόσμος υποδέχεται το καλοκαίρι με την ελπίδα η πόλη μας θα γεμίσει ασφυκτικά από ντόπιο και ξένο τουρισμό, λαμβάνοντας πανηγυρικά, λίγες ημέρες πριν, δύο καταγάλανες και ατσαλάκωτες γαλάζιες σημαίες . . . που θα κυματίζουν περήφανες στους ιστούς τους. Και εδώ λαμβάνετε μέρος στο παιχνίδι εσείς, οι αναγνώστες. Ήρθε λοιπόν η ώρα της κρίσιμης ερώτησης . . . Σε ποια από τις δύο ακτές θα κυματίζει όλο το καλοκαίρι γαλάζια σημαία; Σε αυτή που βλέπετε στην εικόνα 1 ; ή σε αυτή που βλέπετε στην εικόνα 2 ;
Να το πάρει το ποτάμι ; ; ; Θα το πάρει . . . Η ακτή λοιπόν στην οποία θα κυματίζει η Γαλάζια σημαία είναι η ακτή της ΕΙΚΟΝΑΣ 1. Η φωτογραφία απεικονίζει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που ζητούσε  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για να την βραβεύσει δηλαδή στραβές Ντουζιέρες , λίγα μέτρα πιο πέρα βούρκος και ακόμα πιο πέρα ακριβώς πίσω από τον ιστό της σημαίας ένα γιαπί . . .

Και το όνομα αυτής Κυανή Ακτή!Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι με κανέναν η αλήθεια είναι ότι  Δημοπρατήθηκε το έργο επισκευής του καφενείου της Κυανής Ακτής , αλλά αλήθεια λίγο αργά δεν έγινε αυτή η ενέργεια; Βέβαια εδώ έρχεται η ρήση “κάλιο αργά, παρά ποτέ” , σίγουρα αλλά ο μήνας έχει 4 Ιουνίου 2013 και όσοι ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά τους μπάνια έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την άσχημη εικόνα . . . Μήπως λοιπόν κάποιοι θα πρέπει να πιάσουν δουλειά και αντί για μαραθώνιο να τρέξουν σπρίντ, ούτως ώστε να αποφύγουμε και άλλο στραπάτσο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά; ; ; Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το καλοκαίρι όχι απλά μας χτύπησε την πόρτα, αλλά μας επισκέφθηκε και θα μείνει για τους επόμενους 3 μήνες. Δεν είναι λοιπόν κρίμα κι άδικο, οι άνθρωποι που θα πάνε να κάνουν τα μπάνια τους στην βραβευμένη κατά τα άλλα Κυανή Ακτή, να αντικρίζουν αυτές τις εικόνες και η παραλία στην ΕΙΚΟΝΑ 2 στην οποία απεικονίζεται η παραλία του Βράχου, να μην βραβευτεί με γαλάζια σημαία; ; ; Την εικόνα 1 την τραβήξαμε με το φωτογραφικό φακό του mypreveza.gr το πρωί της Τρίτης 4/6/2013, ενώ την δεύτερη εικόνα την αντλήσαμε από την μηχανή αναζήτησης google και είναι μια εικόνα που κάθε χρόνο παρουσιάζει η Παραλία του βράχου, αφού η φροντίδα της ανήκει στους ξενοδόχους και εστιάτορες της περιοχής και όχι στον Δήμο . . .
Μετά από αυτό το ρεπορτάζ είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι θα σπεύσουν να το κριτικάρουν, επειδή σύμφωνα με εκείνους πλήττει τον τουρισμό . . .
Δυστυχώς οι εικόνες που βλέπετε είναι αυτές που πλήττουν τον τουρισμό μας!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites