Πέμπτη, 19/09/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μάντεψε ποια από τις δύο ακτές βραβεύθηκε με γαλάζια σημαία ; ; ;

Μας αρέσει πολύ το παιχνίδι που κάνει τους αναγνώστες μας να σκέφτονται . . .Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και αυτό που θα παίξουμε με αυτές τις δύο εικόνες . . .
Σάββατο λοιπόν, ο μήνας έχει 1 Ιουνίου και η Πρέβεζα όπως και ο υπόλοιπος κόσμος υποδέχεται το καλοκαίρι με την ελπίδα η πόλη μας θα γεμίσει ασφυκτικά από ντόπιο και ξένο τουρισμό, λαμβάνοντας πανηγυρικά, λίγες ημέρες πριν, δύο καταγάλανες και ατσαλάκωτες γαλάζιες σημαίες . . . που θα κυματίζουν περήφανες στους ιστούς τους. Και εδώ λαμβάνετε μέρος στο παιχνίδι εσείς, οι αναγνώστες. Ήρθε λοιπόν η ώρα της κρίσιμης ερώτησης . . . Σε ποια από τις δύο ακτές θα κυματίζει όλο το καλοκαίρι γαλάζια σημαία; Σε αυτή που βλέπετε στην εικόνα 1 ; ή σε αυτή που βλέπετε στην εικόνα 2 ;
Να το πάρει το ποτάμι ; ; ; Θα το πάρει . . . Η ακτή λοιπόν στην οποία θα κυματίζει η Γαλάζια σημαία είναι η ακτή της ΕΙΚΟΝΑΣ 1. Η φωτογραφία απεικονίζει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που ζητούσε  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για να την βραβεύσει δηλαδή στραβές Ντουζιέρες , λίγα μέτρα πιο πέρα βούρκος και ακόμα πιο πέρα ακριβώς πίσω από τον ιστό της σημαίας ένα γιαπί . . .

Και το όνομα αυτής Κυανή Ακτή!Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι με κανέναν η αλήθεια είναι ότι  Δημοπρατήθηκε το έργο επισκευής του καφενείου της Κυανής Ακτής , αλλά αλήθεια λίγο αργά δεν έγινε αυτή η ενέργεια; Βέβαια εδώ έρχεται η ρήση «κάλιο αργά, παρά ποτέ» , σίγουρα αλλά ο μήνας έχει 4 Ιουνίου 2013 και όσοι ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά τους μπάνια έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την άσχημη εικόνα . . . Μήπως λοιπόν κάποιοι θα πρέπει να πιάσουν δουλειά και αντί για μαραθώνιο να τρέξουν σπρίντ, ούτως ώστε να αποφύγουμε και άλλο στραπάτσο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά; ; ; Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το καλοκαίρι όχι απλά μας χτύπησε την πόρτα, αλλά μας επισκέφθηκε και θα μείνει για τους επόμενους 3 μήνες. Δεν είναι λοιπόν κρίμα κι άδικο, οι άνθρωποι που θα πάνε να κάνουν τα μπάνια τους στην βραβευμένη κατά τα άλλα Κυανή Ακτή, να αντικρίζουν αυτές τις εικόνες και η παραλία στην ΕΙΚΟΝΑ 2 στην οποία απεικονίζεται η παραλία του Βράχου, να μην βραβευτεί με γαλάζια σημαία; ; ; Την εικόνα 1 την τραβήξαμε με το φωτογραφικό φακό του mypreveza.gr το πρωί της Τρίτης 4/6/2013, ενώ την δεύτερη εικόνα την αντλήσαμε από την μηχανή αναζήτησης google και είναι μια εικόνα που κάθε χρόνο παρουσιάζει η Παραλία του βράχου, αφού η φροντίδα της ανήκει στους ξενοδόχους και εστιάτορες της περιοχής και όχι στον Δήμο . . .
Μετά από αυτό το ρεπορτάζ είμαστε σχεδόν βέβαιοι, ότι κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι θα σπεύσουν να το κριτικάρουν, επειδή σύμφωνα με εκείνους πλήττει τον τουρισμό . . .
Δυστυχώς οι εικόνες που βλέπετε είναι αυτές που πλήττουν τον τουρισμό μας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ