ΠΡΕΒΕΖΑ: Ποιητική …ΟΑΣΗ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης!

 Ξεκίνησε χθες Κυριακή  9 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30 μ.μ, σε μια γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας,  ο Κύκλος παρουσιάσεων   της Πρεβεζάνικης Λογοτεχνίας, ταυτόχρονα με την δημιουργία της Ομάδας Πρεβεζάνικης Λογοτεχνίας από την Περιηγητικής Λέσχης Πρέβεζας,
 η οποία σκοπό έχει την καταγραφή και γνωριμία με τους Πρεβεζάνους Λογοτέχνες και την τοπική δημιουργία.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ποίηση και τους Πρεβεζάνους δημιουργούς και σκοπός της ήταν η γνωριμία με ένα μέρος των τοπικών δημιουργών, ποιήματά των οποίων απαγγέλθηκαν  είτε από τους ίδιους είτε από επιλεγμένους αναγνώστες,ενώ υπήρξε και ένα μικρό μουσικό διάλλειμα όπου θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα Πρεβεζάνων δημιουργών, από γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης μας όπως τον Βασίλη Τζίμα και την εκπαιδευτικό και χορωδού Όλγας Κουρεμένου.
Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το όλο εγχείρημα δεν έχει ούτε διαγωνιστικό ούτε κάποιον άλλο χαραχτήρα, πέρα από την καταγραφή και την γνωριμία με την τοπική λογοτεχνία χωρίς να τίθενται αυστηρά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια, και προς αυτήν την κατεύθυνση παραμένει.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης σε ζητήματα πολιτισμού-τουρισμού κ. Νίκος Ανατολιωτάκης, ο πατέρας Ιωαννίκιος, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαίλης, ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε ζητήματα πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος. Την παρουσίαση ανέλαβε η εξαιρετική Αλεξάνδρα Κωστάκη, ενώ σύντομους χαιρετισμούς έκαναν Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ Χρήστος Μπαΐλης και ο Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης Πρέβεζας – γιατρός Ογκολόγος κ. Ευάγγελος Συγκούνας. Στην εκδήλωση απαγγέλθηκαν ποιήματα των: “Ανδριανού Νεφέλη, Ιωάννου Θωμά, Αργυρού Λούλας, Κατωγιάννη Θέμη, Αφεντουλίδου Άννας, Αναστασόπουλου Τάσου, Σολδάτου Πολ, Φονταρά Ευάγγελου, Βρεκούση – Καλογερά Ελευθερίας, Καρζή Ανδρέα, Γαλάνη- Πεπόνη Σταυρούλας, Μπρίκου Σπύρου, Κολιού Βαγγέλη, Κωστάκη Αλεξάνδρας, Μπότσιου Βασίλη, Μαφρέδα Στέλιου, Παπασάββα Άννας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ποιητής Σπύρος Λογοθέτης από το Θεσπρωτικό.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites