Και οι Χοροί καλά κρατούν στην Πρέβεζα . . .

 Μια μοναδική Χορευτική Παράσταση εμπνευσμένη από τον Χοροδιδάσκαλο των Χορευτικών Τμημάτων του Δήμου Πρέβεζας Δημήτρη Ρούσσο,
είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ Δευτέρας 17/06/2013 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας “Γιάννης Ριτσος”. Για μια ακόμα χρονιά όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, τα Χορευτικά Τμήματα του Δήμου κλείνουν την χορευτική τους χρονιά με μια γιορτή. Χορευτές κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι και μεσήλικες μας έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες ξεσηκώνοντας κυριολεκτικά το κοινό, από τους αρχάριους μέχρι τους πιο έμπειρους. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε στην ψυχή αυτής της προσπάθειας στον Χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Ρούσσο, ο οποίος δεν σταματά να μας γεμίζει χορό τα τελευταία χρόνια και η αγάπη του για αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά  . . . Τον ευχαριστούμε που υπάρχει και κρατά ζωντανή την χορευτική παράδοση στην πόλη μας! Στο περιθώριο της εκδήλωσης, το για μια ακόμη φορά άσχημο πρόσωπο του Δήμου ο οποίος άφησε ακαθάριστο το Κηποθέατρο , με αποτέλεσμα όπως βλέπετε και εσείς στις εικόνες, ο γνωστός φωτογράφος της πόλης μας Σπύρος Ντούσκος να έχει αρπάξει εξοργισμένος μια σκούπα που βρήκε σε μια άκρη και να αρχίζει να σκουπίζει το πατάρι για να μπορέσουν οι χορευτές να χορέψουν.

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Πρέβεζας ιδρύθηκε το 1985.Σκοπός της δημιουργίας του είναι η διατήρηση και η διάδοση της μουσικής και χορευτικής παράδοσης, των ηθών και των εθίμων της Ηπείρου αλλά και του ευρύτερου Ελληνικού χώρου.

Εκατοντάδες άτομα της πόλης της Πρέβεζας ανακαλύπτουν στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου τον πλούτο των μελωδιών ,των ρυθμών ,των κινήσεων και των θεμάτων της μουσικοχορευτικής παράδοσης τόσο της δικής μας περιοχής όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας και τον μεταφέρουν με σεβασμό και ενθουσιασμό στο Εσωτερικό και Εξωτερικό .
Παρουσιάζονται χοροί & τραγούδια από την Ήπειρο ( Ιωάννινα, Ζαγόρι, Πωγώνι, Συρράκο, Τζουμέρκα, Θεσπρωτία ,Κούρεντα, Πρέβεζα),τη Θεσσαλία – τη Μακεδονία –τη Θράκη – την Ανατολική Ρωμυλία – τα Νησιά του Ιονίου & του Αιγαίου –την Κρήτη –τη Μικρά Ασία .
Το Τμήμα έχει δώσει παραστάσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διεθνή Φεστιβάλ ,σε πόλεις του Εξωτερικού που ανθούν Ελληνικές Παροικίες .
Οι φορεσιές των χορευτών είναι παραδοσιακές , κατασκευασμένες από λαϊκούς τεχνίτες, φτιαγμένες σύμφωνα με την παραδοσιακή τέχνη της χρυσοκεντητικής.
Τις περισσότερες από τις χορευτικές μας εμφανίσεις συνοδεύει 4μελής ορχήστρα αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής.

Χοροδιδάσκαλος ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Ρούσσος

Λειτουργούν τμήματα παιδικά 110 ( παιδιά ) & ενηλίκων ( 150 ) ( μικτά – γυναικεία )



Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites