ΠΡΕΒΕΖΑ: Στις 9 του ”μακαρίτη” θυμήθηκαν να κάνουν και το μνημόσυνο . . .

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας την Παρασκευή 7 Ιουνίου το πρωί στο γραφείο του, για το ΤΕΙ με αφορμή τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Ηγουμενίτσα.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χ. Μπαίλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γλαβάς και ο Αντιπρόεδρος κ. Γ. Γκανάς.  
Συζήτησαν τις εξελίξεις στο θέμα, καθώς και τις ενέργειες και τα περιθώρια αντίδρασης στα νέα δεδομένα.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Γλαβάς τόνισε ότι πρώτο ζητούμενο είναι η ενδυνάμωση του ΤΕΙ και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και για την Πρέβεζα η δημιουργία ενός μεταπτυχιακού Τμήματος. Το τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών θα αναβαθμίσει το επίπεδο των σπουδών γι’ αυτό και θα γίνει προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών αξιολόγησης.  Απαιτείται η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων και  η ανάπτυξη συνεργειών για αμοιβαίο όφελος. Αναφορικά με τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας δήλωσε ότι θα πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαϊλης δήλωσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει την απόφαση για μεταφορά της έδρας, είπε ότι δεν πρέπει να μπουν τοπικιστικά κριτήρια και σε καμμία περίπτωση να μην έρθουν σε αντιπαλότητα οι τοπικές κοινωνίες. Είναι, όμως, γεγονός ότι δεν ευσταθεί η μεταφορά της έδρας στην Ηγουμενίτσα, όπου υπάρχουν μόνο δύο καθηγητές. Οι αποφάσεις αυτές  πρέπει να λαμβάνονται με αυστηρά και μόνο εκπαιδευτικά κριτήρια και δήλωσε ότι θα συμβάλλει ώστε όλοι μαζί να αλλάξουμε αυτήν την απόφαση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του γι’ αυτήν την εξέλιξη. Τόνισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν θα προτάξουμε τοπικιστικά κριτήρια αναμένουμε όμως να εφαρμοσθούν εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Διότι η απόφαση για συγχώνευση-συρρίκνωση του Παραρτήματος του ΤΕΙ στην Πρέβεζα και για τη μεταφορά της έδρας έχει ληφθεί με ανορθολογικά κριτήρια που δεν ανταποκρίνοται στις ανάγκες και τα δεδομένα της πραγματικότητας. Στην Πρέβεζα υπάρχουν 17 μέλη ΔΕΠ, δηλαδή μόνιμοι καθηγητές, ενώ στην Ηγουμενίτσα τα μέλη ΔΕΠ είναι μόλις 2.  Υπάρχουν όλες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, για τη μεταφορά και μόνιμη εγκατάσταση της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Πρέβεζα, όπου λειτουργούν και τα αντίστοιχα τμήματα. Είναι πραγματικά ακατανόητη η απόφαση αυτή και αναντίστοιχη με τα πραγματικά δεδομένα της επιτυχούς λειτουργίας των τμημάτων, της λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου, αλλά και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών στην Πρέβεζα, που θα ενδυναμώσει και θα αναβαθμίσει το επίπεδο των σπουδών.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ να θέσει το θέμα της μεταφοράς της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην  Πρέβεζα στη Συνέλευση και στο Συμβούλιο του ΤΕΙ ώστε να παρθεί απόφαση και να υιοθετηθεί η θέση για οριστική εγκατάσταση της έδρας στην Πρέβεζα, με βάση εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Ακολούθως, σε συνεργασία με τους βουλευτές του νομού και τους Δημάρχους, αλλά και τη στήριξη όλων των φορέων, θα ζητήσει από το Υπουργείο την αλλαγή της απόφασης.

*Το σχόλιο του Διαχειριστή: Καλά όλα αυτά, αλλά τώρα είναι αργά  κ.Στράτο Ιωάννου… τόσο καιρό τοπικά μέσα ενημέρωσης (τα οποία προφανώς οι φορείς τα έχουν στο περιθώριο, σε αντίθεση με τον κόσμο της Πρέβεζας που τα φέρνει στο προσκήνιο) έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλούμενη υποβάθμιση των ΤΕΙ της Πρέβεζας.   Ταφόπλακα για την Πρέβεζα; Συρρίκνωση του ΤΕΙ…  ήταν ο τίτλος τοπικού site της πόλης, την ώρα που οι φορείς πανηγύριζαν για την συγχώνευση των δύο τμημάτων σε ένα . . . Και τώρα τι κάνουμε ; ; ; Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας; ; ; Ποσώς τους ενδιαφέρει στην κεντρική εξουσία η δική μας δυσαρέσκεια …Σκοπός ήταν να το προλαβαίναμε, τώρα πάει πέθανε ο . . . “μακαρίτης”

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites