ΠΡΕΒΕΖΑ:ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ -Περίπου 120 άπορα παιδιά στερούνται πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Δυστυχώς η μνημονιακή λαίλαπα που καίει τα θεμέλια της υγειονομικής περίθαλψης των Ελλήνων έχει “θύματα” και στην μικρή κοινωνία της Πρέβεζας.
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι περίπου 260 οικογένειες και 120 παιδιά είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν δικαίωμα στην υγεία. Τις τελευταίες όμως ημέρες αυτά τα παιδιά βρήκαν τον φύλακα άγγελο τους . . . Ο Φιλανθρωπικός σύλλογος Ανθρώπολις σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Πρέβεζας, την Πρόνοια αλλά και το κοινωνικό ιατρείο πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να βρουν τα παιδιά αυτά τον γιατρό τους. Σε επικοινωνία που είχε το mypreveza.gr τόσο με τον πρόεδρο του Ανθρώπολις και Περιφερειακό Σύμβουλό κ.Γιώργο Ζιάκα όσο  και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Ευάγγελο Μπακόλα μας επιβεβαίωσαν την πληροφορία και μας πληροφόρησαν για τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να εξυπηρετηθούν ιατρικά τα παιδιά αυτά. Σύμφωνα λοιπόν με το κ. Ζιάκα η αρχική πρόθεση του Συλλόγου ήταν να έρθει κινητή μονάδα του “Χαμόγελου του Παιδιού” στην Πρέβεζα για πραγματοποιήσει ιατρικό έλεγχο των παιδιών ούτως ώστε να πάρουν βεβαίωση για το σχολείο τους. Ωστόσο, έπειτα από συνεννόηση του με τον Ιατρικό Σύλλογο διαπιστώθηκε ότι δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια, καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος προτίθεται να αναλάβει την εξέταση των παιδιών αυτών. Ο κ. Μπακόλας με την σειρά του μας επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας μας ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων εντός των επόμενων ημερών για να καθοριστούν και να συμφωνηθούν οι τρόποι που θα λειτουργήσει αυτή η εθελοντική ενέργεια των Ιατρών της περιοχής μας, λέγοντας μας χαρακτηριστικά ότι είναι μια μεγάλη προσπάθεια που απαιτεί την συνεργασία και την συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων ούτως ώστε να βοηθηθούν όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη μια μαραθώνια προσπάθεια για την πραγματοποίηση της οποίας μένουν μόνο τα τυπικά τα οποία θα γνωρίζουμε εντός ολίγων ημερών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρώτο ψηφιακό μουσείο για τον Αμβρακικό άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό

27/09/2021, 12:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αναστολή λειτουργίας σε όλα τα σχολεία της πόλης – Η ανοργανωσιά του Δήμου στο μεγαλείο της

27/09/2021, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 27.9 έως και τη Δευτέρα, 04.10 – Όλη η απόφαση.

27/09/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης για το Τμήμα Λογιστικής : “Να λείπουν τέτοιες συζητήσεις … Δεν συζητάμε τέτοια περίπτωση”

25/09/2021, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

25/09/2021, 4:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites