Κυριακή, 15/12/2019

»Ιστορική Κόντρα» με φόντο την Αρχαία Νικόπολη και την ένταξη της στα μνημεία της UNESCO

ΟΜΙΛΟΣ UNESCO N.ΠΡΕΒΕΖΑΣ
                                                 

Δελτίο Τύπου

     Με  αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα δηλώσεων του αντιπεριφερειάρχη  Ευστράτιου Ιωάννου  σχετικά με την ανακοίνωση της ανανέωσης της ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης στον ενδεικτικό κατάλογο υποψηφίων  Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO  σας γνωρίζουμε τα εξής:
      Η πρόταση για να τεθεί ο Αρχαιολογικός χώρος υπό την προστασία της UNESCO, το οποίο θα σημάνει και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται, τέθηκε  με δική  μας πρωτοβουλία αποκλειστικά από το έτος 2003 σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή της UNESCO και έκτοτε καταβάλλουμε συνεχείς  προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
     Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι μετά από τις «επίμονες προσπάθειες» του κυρίου αντιπεριφερειάρχη έγινε η ανανέωση της υποψηφιότητας του  Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης στα υπό ένταξη Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
    Η ανανέωση αυτή  είχε ανακοινωθεί από τον όμιλό μας την 30/01/2013 κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κτίριο της Λαικής Αγοράς (σχετικά δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο) καθώς μας είχε γίνει  γνωστό ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο , από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνάντηση που είχε ο όμιλός μας μαζί της.
     Από την πρώτη στιγμή ο όμιλός μας  είχε τονίσει την αναγκαιότητα της συλλογικότητας και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων  φορέων, πράγμα το οποίο με λύπη και   ταυτόχρονη ανησυχία, διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται, με άμεση συνέπεια την αποδυνάμωση του όλου εγχειρήματος.
    Ο ομιλος UNESCO Ν.Πρέβεζας συνεχίζει τις συλλογικές προσπάθειες με όσους τοπικούς φορείς έχουν την ίδια άποψη, μακριά από  κάθε είδους πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ