Τρίτη, 21/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Έδωσε »πάσα» στους τοπικούς άρχοντες η Λίνα Μενδώνη [ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]

Επίσκεψη στην Πρέβεζα και στον Αρχαιολογικό της πλούτο πραγματοποίησε χθες η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Ο σκοπός της επίσκεψης της ήταν η πορεία των έργων πολιτισμού που πραγματοποιούνται στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ αλλά και η ένταξη της Νικόπολης  στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η κυρία Μενδώνη σε δηλώσεις που πραγματοποίησε είπε χαρακτηριστικά: «Το Υδραγωγείο, το Νεκρομαντείο, ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης και το θέατρο Κασσώπης, όλα αυτά συνθέτουν ένα πρόγραμμα αρκετών εκατομμυρίων. Αυτά τα 4 σύνολα δημιουργούν από μόνα τους όχι απλά μια διαδρομή αλλά κάτι παραπάνω. Στην πραγματικότητα δημιουργούνται οι υποδομές τις οποίες οφείλει το κράτος να παράσχει στην Περιφέρεια προκειμένου η Περιφέρεια να σηματοδοτήσει έτσι όπως εκείνη αντιλαμβάνεται τη δική της ανάπτυξη. Οι παρεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους είναι αυτοσκοπός του Υπουργείου Πολιτισμού με την έννοια ότι είναι η βασική αρμοδιότητα και υποχρέωση που έχουν οι υπηρεσίες από το Σύνταγμα. Να προστατεύουν, να αναδεικνύουν, να προβάλλουν τα μνημεία. Από εκεί και πέρα όμως δημιουργούν ένα τεράστιο αναπτυξιακό εργαλείο που είναι στα χέρια των τοπικών αρχόντων, της τοπικής κοινωνίας για να τα αναδείξει, να τα προβάλλει με τον τρόπο που εκείνη θέλει να το κάνει προκειμένου εν τέλει να φτάσουμε στις μορφές ανάπτυξης που κάθε κοινωνία επιθυμεί για τον εαυτό της»
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή μεταξύ άλλων, του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου , του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαΐλη και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη για θέματα πολιτισμού κ. Νίκου Ανατολιωτάκη.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ