ΠΡΕΒΕΖΑ: Έωλα τα επιχειρήματα του Δήμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές-Απάντηση με …αποκάλυψη από τον αντιδήμαρχο;

Απάντηση στα τοπικά ΜΜΕ που αποκάλυψαν το μεγάλο θέμα για τα Ληξιπρόθεσμα (ΠΡΕΒΕΖΑ: Έμειναν …ορφανά 2,6 εκατομμύρια ευρώ ! ! !) απέστειλε ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Λάζαρος Πιπιλίδης.
Στην απάντηση που θα διαβάσετε παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως ο ίδιος αναφέρει, μας εξηγεί τους λόγους που ο δήμος δεν αιτήθηκε της επιχορήγησης. Προσπάθησε λίγο να μας μπερδέψει είναι η αλήθεια, άλλα όπως θα διαβάσετε και εσείς ο λόγος για τον οποίον ο δήμος αρνήθηκε να ξοφλήσει μια ώρα αρχύτερα τα χρωστούμενα είναι ένας και ”κρύβεται” στην δεύτερη παράγραφο του κειμένου :

                                                                                       

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            Πρέβεζα  2-5-2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ                                                    
Αντιδημαρχία Διοικητικού-Oικονομικού
Ελ.Βενιζέλου και Μπαχούμη 1                                          
Πρέβεζα τηλ.2682360600 fax2682027553              

Ο  Δήμος της Πρέβεζας  απαντά σε δημοσιεύματα για τα ληξιπρόθεσμα

Όσον αφορά δημοσιεύματα  που  υποστηρίζουν ότι «Ο Δήμος  της Πρέβεζας απεμπόλησε χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα» οφείλουμε για την  αποκατάσταση της αλήθειας και την πλήρη ενημέρωση  των αναγνωστών  και όλων των  συμπολιτών μας  ,σας ενημερώνουμε ότι:

1)Σύμφωνα τα στοιχεία του ΥΠΕΣ  που παρουσίασε ο Υπουργός κ .Στυλιανίδης από τους 325  Δήμους οι 168 δεν δέχτηκαν να εισπράξουν  προκαταβολικά  για εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών  μέχρι το  έτος 2016, τις απαιτήσεις τους από τους παρακρατηθέντες πόρους.Ο Δήμος μας συνεχίζει να εισπράττει τους παρακρατηθέντες πόρους μηνιαίως και συνεπώς δεν χάνεται ούτε θα χαθεί μελλοντικά ούτε ένα ευρώ.

2)Σύμφωνα με την εγκύκλιο 54/48667/12 το ΥΠΕΣ απαγορεύει στους Δήμους που εντάσσονται   στο πρόγραμμα, την δημιουργία νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τον λόγο αυτό  επειδή  κατά του Δήμου εκκρεμούν αγωγές για οφειλές πριν του 2011 προμηθευτών  , εργαζομένων και αναδόχων έργων  μεγάλου ύψους  , ο όρος αυτός του προγράμματος   δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

3)Πέραν τούτου οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι με τις συνεχείς προσπάθειές μας και την αυστηρή και ορθολογική διαχείριση των πόρων, έχουμε καταφέρει να εξοφλήσουμε ληξιπρόθεσμες οφειλές  ετών πριν το 2011 ύψους 4.500.000 ευρώ περίπου.

Παρακαλούμε για την  αποκατάσταση  της αλήθειας και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας την δημοσίευση του παρόντος.

                                                Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού-Oικονομικού
                                                                    Λάζαρος Πιπιλίδης

Το mypreveza.gr σας παραθέτει το κομμάτι της εγκυκλίου στο οποίο αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί ο κάθε δήμος για να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα

Η εγκύκλιος λοιπόν είναι ξεκάθαρη και αναφέρει ότι στο πρόγραμμα εντάσσονται οι Δήμοι που όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους-ακόμα περισσότερο εκείνες για τις οποίες εκκρεμούν αγωγές- που δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2011 ,αλλά και δάνεια τα οποία πήραν οι δήμοι μέσα στο 2012 , τα οποία όμως αφορούν αποκλειστικά την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σαφής όρος και προϋπόθεση η οποία αναγράφεται μέσα στην εγκύκλιο είναι η μη σώρευση νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μετά το 2011, και όχι πριν από αυτό όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντηση του ο κύριος Πιπιλίδης. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα μήπως ο Δήμος έχει δημιουργήσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές και για αυτό το λόγο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις; Διαφορετικά δεν βρίσκουμε τον λόγο για τον οποίο πάνω από 700 επαγγελματίες και προμηθευτές δεν μπόρεσαν να εισπράξουν ”μια ώρα αρχύτερα τα χρήματα τους” και θα πρέπει να περιμένουν να τελειώσει το …”μαρτύριο της σταγόνας”.
Μήπως δεν πληρεί την δεύτερη προϋπόθεση, αυτή για την οποία ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ιωαννίδης, έστειλε τελεσίγραφο σε 217 δήμους της χώρας που δεν έχουν καταχωρήσει τα οικονομικά τους στοιχεία για το 2012 αλλά και για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο του 2013 ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Δήμος Πρέβεζας, με το οποίο τους απειλεί με κυρώσεις,όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση μας (ΠΡΕΒΕΖΑ: Δεν καταχώρησαν τα οικονομικά στοιχεία του 2012 οι Δήμοι – Τελεσίγραφο για κυρώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών) Αλήθεια εφόσον γίνεται τόσο σωστή και ορθολογική χρήση των οικονομικών στοιχείων γιατί έλαβε ο δήμος μας αυτό το τελεσίγραφο;
Η εγκύκλιος του υπουργείου λοιπόν όχι μόνο δεν απαγορεύει στους δήμους που εκκρεμούν αγωγές εναντίον τους  για ληξιπρόθεσμα πριν το 2011 να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά ίσα ίσα αυτός είναι και ο βασικός λόγος της έκτακτης επιχορήγησης τους! Το ερώτημα παραμένει ουσιαστικά αναπάντητο. Γιατί ο δήμος δεν αιτήθηκε να λάβει τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ; Και ποιες είναι οι πραγματικές προϋποθέσεις που δεν πληρούσε; 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 27.9 έως και τη Δευτέρα, 04.10 – Όλη η απόφαση.

27/09/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης για το Τμήμα Λογιστικής : “Να λείπουν τέτοιες συζητήσεις … Δεν συζητάμε τέτοια περίπτωση”

25/09/2021, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

25/09/2021, 4:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σ.ΕΠ.Ε πραγματοποίησαν το Εργατικού Κέντρου και του Σωματείο σερβιτόρων-ξενοδοχειακών υπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων

24/09/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο

24/09/2021, 2:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites