Κυριακή, 19/01/2020

Έξω φρενών οι κάτοικοι του Ζαλόγγου με τις δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση

Την έκπληξη τους από τις δηλώσεις της βουλευτού  κ.Μαρίας Ρεπούση αμφισβητεί τον χορό του Ζαλόγγου  εκφράζουν  κάτοικοι και φορείς της περιοχής οι οποίοι ζουν στην σκιά του Ιερού Βράχου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης μιλα για παραχάραξη της ιστορίας υπογραμμίζοντας  ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα ιδιαίτερα μάλιστα σε μια  δύσκολη συγκυρία όπως είναι η σημερινή   εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις να αλλοιώνει  γεγονότα που σημάδεψαν  όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τονκόσμο.
#Η ιστορία είναι μία# αναφέρει ο Δήμαρχος Πρέβεζας   χαρακτηρίζοντας την  πράξη των Σουλιωτισσών ως διαχρονικό παράδειγμα αυτοθυσίας.
Ο κ.Μπαίλης διερωτάται  ποιες σκοπιμότητες μπορεί να κρύβονται πίσω από  την δημοσιοποίηση  τέτοιων απόψεων ενώ καλεί όποιον αμφισβητεί την  πρόσφατη ιστορία να επισκεφθεί το Ζάλλογο και το Σούλι και να συνομιλήσει με τους κατοίκους οι οποίοι  έμαθαν από τους προγόνους τους τα  όσα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 1803 στην περιοχή τους.
Τις μαρτυρίες των ηλικιωμένων επικαλείται ως την καλύτερη απάντηση στις όποιες αμφισβητήσεις του γεγονότος και ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Παντελής Μπαρτζώκας καλώντας τη ν κ.Ρεπούση να   έρθει στο Ζάλογγο , να δει τον χώρο και να μιλήσει με τους κατοίκους που ζουν  κάτω από την σκιά του Ιερού Βράχου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 σχόλιο για “Έξω φρενών οι κάτοικοι του Ζαλόγγου με τις δηλώσεις της Μαρίας Ρεπούση”

  1. Ο/Η denisk λέει:

    έχει βρει το κόλπο να είναι μόνιμα στην επικαιρότητα η κυρία… μην ασχολείστε χάνεται τον χρόνο σας
    το τι έχει διδάξει η αυτοθυσία στο μαρτυρικό Σούλι μιλάει όλος ο κόσμος ακόμα και οι εχθροί μας.Καλησπέρα σας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ