Διαβάστε γιατί κοστίζουν 10 λεπτά το κιλό οι ντομάτες στην Κρήτη και 50 λεπτά στην Πρέβεζα;

Διαφορετική ανά περιοχή της χώρας είναι η εικόνα σχετικά με τις τιμές κηπευτικών προϊόντων.
Μετά την περίοδο του Πάσχα που οι τιμές έπεσαν αισθητά σήμερα γίνεται μια προσπάθεια ανάκαμψης. Ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε για ενιαία πορεία των τιμών αφού για παράδειγμα η τιμή παραγωγού στην Κρήτη για την τομάτα είναι στα 10 λεπτά το κιλό ενώ στην Πρέβεζα και την Πελοπόννησο στα 50 λεπτά το κιλό. Αυξομειώσεις, μικρότερες βέβαια υπάρχουν και στο αγγούρι. Για την κατάσταση στην Κρήτη μιλάει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Αντώνης Ζαχαριαδάκης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανατολή Ιεράπετρας:

«τα εξαγώγιμα κηπευτικά πάνε αρκετά καλά ωστόσο η εσωτερική αγορά έχει μεγάλο πρόβλημα και ειδικά για την τομάτα και το αγγούρι. Για παράδειγμα η τιμή για τα κόκκινα πιπέρια είναι στο 1,20 ευρώ/κιλό, τα κίτρινα στα 70 λεπτά/κιλό, τα αγγούρια στα 30 λεπτά το κιλό και οι τομάτες στα 10 λεπτά το κιλό. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι ποσότητες που τελικά πετάμε αφού δεν υπάρχει ζήτηση. Περιμένουμε ότι ίσως η κατάσταση βελτιωθεί μετά τις 10 Ιουνίου».

Από την πλευρά του ο παραγωγός κηπευτικών θερμοκηπίου, κ. Γιάννης Σολδάτος από την Πρέβεζα μας αναφέρει: «Μετά το Πάσχα οι τιμές είχαν πέσει πολύ. Η κατάσταση σήμερα έχει διορθωθεί. Για παράδειγμα τώρα πουλάμε τομάτες στα 50 λεπτά το κιλό ενώ στα αγγούρια η τιμή παραγωγού είναι περίπου στα 15 λεπτά το τεμάχιο. Θα πρέπει ωστόσο να πούμε ότι φέτος χάσαμε το χρυσό 20ήμερο του έτους (από Απρίλιο μέχρι μέσα Μαΐου) που τότε έχουμε μεγάλη παραγωγή ενώ παραδοσιακά και οι τιμές είναι πολύ καλές. Ο μήνας αυτός είναι που ο παραγωγός περιμένει να βγάλει κέδρος».

Τέλος για την κατάσταση της αγοράς στην Φιλιατρά μιλάει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών: «τα αγγούρια σημειώνουν μια άνοδο στις τιμές στα 45 λεπτά/ζευγάρι. Στις τομάτες η τιμή παραγωγού σημειώνει κάμψη διότι υπάρχει υπερπροσφορά και δεν ξεπερνάει τα 50 λεπτά/κιλό. Οι πιπεριές είναι χαμηλά στα 80 λεπτά/κιλό. Στις μελιτζάνες η τιμή παραγωγού είναι στο 1 ευρώ το κιλό»
agrotypos,gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

21/07/2019, 10:18 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των θανάτων από την γρίπη στην Ελλάδα – “Καμπανάκι κινδύνου” από τους λοιμωξιολόγους

07/02/2019, 1:34 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκαναν κατάληψη για να διώξουν συμμαθητή τους

04/02/2019, 4:43 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites