To Εργοστάσιο Παραγωγής Χρέους!

Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας.
http://www.nikosklitsikas.gr/
Αυτή η Ε.Ε. είναι μια αποικία του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων.

Έφθασε η ώρα να πάψουμε να πιστεύουμε στα ανέκδοτα που μας διηγούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι δημοσιογράφοι που κατακλύζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα σε μια διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους. Αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την χυδαία προπαγάνδα των υπαλλήλων της διεθνούς τοκογλυφίας θ’ αρχίσουμε στ’ αλήθεια να πιστεύουμε ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», οι τραπεζίτες πατέρες μας κι οι πολιτικοί ως πεφωτισμένοι, οι σωτήρες μας.
«Χωρίς κυρίαρχο εθνικό νόμισμα οι νέες γενιές δεν θα έχουν άλλη επιλογή από εκείνες της αυτοκτονίας και της απελπισίας» τόνιζε ο ιταλός καθηγητής Τζιακίντο Αουρίτι, πριν από περίπου είκοσι χρόνια, μόλις τυπώθηκαν τα…
πρώτα χαρτονομίσματα του Ευρώ!
Σήμερα η «κρίση» στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, το επονομαζόμενο «δημόσιο χρέος», η απελπισία και οι αυτοκτονίες, μαζί με την εξαθλίωση των λαών θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα νέο προβληματισμό, πέρα κι έξω από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές (αριστερά, δεξιά) κι από κομματικά σχήματα.
Αυτός ο νέος προβληματισμός αναδύεται με έντονα χαρακτηριστικά από την Ευρωπαϊκή Εθνική αριστερά, εκείνη την αριστερά που δεν αφομοιώθηκε από τα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα της σοσιαλδημοκρατίας, του βασικού όπλου ενσωμάτωσης της παραδοσιακής ευρωπαϊκής αριστεράς (σοσιαλιστικά και πρώην κομμουνιστικά κόμματα) στο άρμα του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων! Εκείνη η πατριωτική αριστερά, που είναι αλήθεια μια μικρή μειοψηφία μπροστά στον φοβερό και τρομερό «εκσυγχρονισμό» που χρησιμοποιήθηκε για να αλωθεί η ευρωπαϊκή αριστερά, αλλά που τώρα επισημαίνει πως δεν κατανοεί γιατί διαδηλώνουμε για την Παλαιστίνη, για την Κούβα, για τη Βενεζουέλα του Τσάβες σηκώνοντας τις σημαίες αυτών των αδέσποτων χωρών και θα πρέπει να νοιώθουμε «ενοχές» αν σηκώσουμε και τη σημαία της δικής μας πατρίδας. Άλλωστε ο Μεγάλος Τιμονιέρης ήταν σαφής:
«Είμαι πρώτα πατριώτης και μετά κομμουνιστής».
Ταυτόχρονα αυτός ο προβληματισμός αναπτύσσεται και στον χώρο της παραδοσιακής δεξιάς, στον ευρωπαϊκό συντηρητικό πολιτικό χώρο που διαβλέπει στον νεοφιλελευθερισμό και την προοπτική της Ευρωπαϊκής «Ομοσπονδοποίησης» τα έντονα χαρακτηριστικά και συμφέροντα του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων. Επιπροσθέτως οι ευρωσκεπτικιστές στην Αγγλία, Αυστρία και Δανία κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.
Τι ΑΞΙΑ παρέχουν εκείνα τα πολύχρωμα χαρτιά ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η εκτύπωση των οποίων στοιχίζει ελάχιστα εκατοστά του σεντς;
Η αξία του πολύχρωμου χαρτιού ιδιοκτησίας ΕΚΤ (ούτε καν ιδιοκτησία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή έστω των Κεντρικών Τραπεζών -αν και ΟΛΩΝ πλέον ιδιωτικών- κάθε χώρας μέλους της Ευρωζώνης, βασίζεται στο ότι αποδεχόμαστε να συναλλασσόμαστε, να ανταλλάσουμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία ενώ θα πρέπει να γνωρίζουμε (το σάπιο πολιτικό σύστημα το αποκρύβει, διότι χρηματοδοτείται από τους τοκογλύφους και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους) ότι η Νομισματική Κυριαρχία θα πρέπει να ανήκει στο Λαό ή έστω στους εθνικούς -άντε κι Ευρωπαϊκούς- θεσμούς!
Ο ιμπεριαλισμός των μεγάλων τοκογλύφων έχει εξαγοράσει πλήρως το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Οι «τραπεζίτες» -σκληρά εργαζόμενους τους αποκαλεί ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Πάγκαλος-  έχουν εμπροσθοφυλακή το πολιτικό και μιντιακό σύστημα που μας βομβαρδίζει: «Δημόσιο χρέος, σπατάλες, λιτότητα, θυσίες…».
Κανείς δεν τολμάει καν ν’ αναφέρει κάτι απλό κι αυτονόητο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι “δημόσιος Ευρωπαϊκός θεσμός”, αλλά μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!
Πρόκειται για μια ιδιωτική επιχείρηση όπως η BMW, η Fiat, ο Κωτσόβολος… το κρεοπωλείο της γειτονιάς μας.
Οι «Διοικητές» των τραπεζών, ακόμη κι εκεί που ακόμη διορίζονται από το κράτος, είναι πρόσωπα που στις επιχειρήσεις ονομάζονται Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές των Κεντρικών Τραπεζών που είναι ιδιωτικές και συνεπώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων κι όχι των πολιτών!
Το τραγικό είναι πως η Δικαιοσύνη, τόσο σε Ευρωπαϊκό όπως και σε εθνικό επίπεδο παρατηρούν ως θεατές το διαπραττόμενο έγκλημα. Ανενόχλητες από τη δικαιοσύνη κι έχοντας εξασφαλίσει (εξαγοράσει) το πολιτικό σύστημα, οι ιδιωτικές Κεντρικές Τράπεζες, μεταξύ αυτών η Τράπεζα της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των λαών, των πληθυσμών των πολιτών.
Σήμερα η ιδιωτική επιχείρηση Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκτυπώνει το χαρτονόμισμα των 100 ευρώ με κόστος 3 εκατοστά του σεντς και το πουλάει στις εμπορικές τράπεζες στην τιμή των 100 ευρώ κι επιπροσθέτως 1% επιτόκιο, με αντάλλαγμα τίτλους εγγυήσεων.
Οι τράπεζες πουλάνε το χαρτονόμισμα στο Κράτος με υψηλότερο επιτόκιο και με αντάλλαγμα τίτλους χρέους.
Το κράτος για να πληρώσει τους τόκους αυξάνει τους φόρους και βάζει νέα χαράτσια στους πολίτες.
Το χρήμα που κυκλοφορεί, που εισέρχεται στην “αγορά”, στην κατανάλωση, στους πολίτες είναι ήδη επιβαρυμένο κι η επιβάρυνση μετατίθεται στις πλάτες των πολιτών.
Οι πολίτες είναι χρεωμένοι πριν καν γεννηθούν κι έτσι έχουμε ένα τέλειο σύγχρονο «Εργοστάσιο» Παραγωγής Χρέους!
Πως συμβαίνει αυτό και ποιοι είναι υπεύθυνοι;
Η ΕΚΤ εκτελεί δημόσιες λειτουργίες, αλλά είναι ιδιωτική και υπόλογος σε ιδιωτικές τράπεζες, ακόμη και των χωρών που δεν συμμετέχουν στο ευρώ (άραγε γιατί τα πολιτικά κόμματα δεν το επισημαίνουν, δεν το αναδεικνύουν και δεν το εκλαϊκεύουν;).
Η αυτόνομη δομή της ΕΚΤ, δομή εταιρίας με πολυμετοχικό κεφάλαιο, της επιτρέπει να απολαμβάνει απόλυτη αυτονομία από την πολιτική, αν και η ίδια καθορίζει και μάλιστα καθοριστικά την πολιτική.
Το «Εργοστάσιο του Χρέους» έγινε πάμπλουτο χάρις δύο νέων Ευρωπαϊκών συμφωνιών: το Fiscal Compact (“Fiscal compact” entered into force on 1 January 2013) και  Mes – European Stability Mechanism (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας). Δύο συμφωνίες που πρόθυμοι βουλευτές ψήφισαν στη βουλή χωρίς ή με ανάγνωσή τους.
Γεννιόμαστε χρεωμένοι διότι το νόμισμα δεν το εκδίδει και δεν ανήκει στο κράτος αλλά μια ιδιωτική τράπεζα και έχουμε υπογράψει συμφωνίες με υπερεθνικούς θεσμούς, των οποίων οι αποφάσεις δεν αντιμετωπίζονται με το εθνικό δίκαιο, αλλά με το αγγλικό.
Θα εργαζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε για να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν μας ανήκει κι όσο αργούμε να πεθάνουμε τόσο χειρότερα γιατί θα αυξάνει το χρέος που πρέπει να πληρώνει ο κάθε πολίτης.
Παρά τις προσπάθειες του σάπιου και κομπραδόρικου πολιτικού συστήματος διαπλοκής, νομοτελειακά ο προβληματισμός για εθνικό νόμισμα θα διαπεράσει την ελληνική κοινωνία και τις κοινωνίες της Νότιας Ευρώπης: Να σώσουμε το ευρώ και να πεθάνουμε ή ν’ απελευθερωθούμε με εθνικό νόμισμα για να σώσουμε τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα;
Tα αντιμνημονιακά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα οφείλουν να υπερβούν κομματικές περιχαρακώσεις και ιδεολογήματα σ’ αυτή την εποχή του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων, ώστε να φύγει η συγκυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), να μιλήσουν ειλικρινά στο λαό για την απάτη του ευρώ. Να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους για το ποια κοινωνία θέλουν να οικοδομήσουν και να παραδειγματιστούν από το ΕΑΜ.
Είναι ώρα για ένα νέο ΕΑΜ, ένα Αντιμνημονιακό Μέτωπο που μπορούν και οφείλουν να συμπράξουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ!
Μόνο ένα πλατύ, λαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο μπορεί να διώξει τους κατακτητές και να μας δώσει πίσω την πατρίδα μας.
Το αν θα οικοδομήσουμε δικτατορία του προλεταριάτου, σοσιαλισμό ή αστική δημοκρατία με κανόνες δικαίου… ας είναι υπόθεση του λαού όταν η τρόικα και οι δωσίλογοι της συγκυβέρνησης μας αδειάσουν τον τόπο!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πουρνάρι-Τζουμέρκα: Μελέτη και αξιοποίηση με σεβασμό στο περιβάλλον

25/02/2021, 11:22 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η σημασία των στοματοπροσωπικών ασκήσεων!

09/02/2021, 11:11 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ποίηση γένους -αυστηρώς- θηλυκού

08/02/2021, 6:02 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Θανάσης Ανωγιάτης : Όταν η εξαίρεση γίνεται κανόνας χρειάζεται ριζική αλλαγή η εφαρμοζόμενη πολιτική και στρατηγική που ακολουθείται

05/02/2021, 4:19 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τα ΕΛΤΑ δεν πάνε πια το… γράμμα

03/02/2021, 12:54 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ

Σχόλιο του Δημήτρη Παππά για την αλλαγή εκλογικού συστήματος στους ΟΤΑ

26/01/2021, 5:38 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites