Αυτή την εβδομάδα είπαμε να σας . . . γλυκάνουμε!
1 ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
2 1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
2,5 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΜΠΕΙΚΕΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1,5 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΣΜΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ
ΣΙΡΟΠΙ
1,5 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ
2,5 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΝΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΓΛΥΚΟΖΗ
ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΕΝ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ,ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΜΕΤΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΚΑΛΑ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ 2-3 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΜΑΣ.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΧΑΡΑΞΤΕ ΕΛΑΦΡΑ ΣΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΡΑΦΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 35-40 ΛΕΠΤΑ,ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΑΛΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΕΤΑ 5 ΛΕΠΤΑ.
ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.
ΑΦΗΣΤΕΤΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΤΟΥ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ,ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ.