Σάββατο, 26/09/2020

ΑΡΤΑ: Δανεικά και αγύριστα από περιπτεράδες για να επισκευάσει δήθεν το αμάξι του

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, τρεις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που είχαν συμβεί το τελευταίο διήμερο  στην πόλη της Άρτας (την 25 και 26-04-2013) και συνελήφθη ο 33χρονος ημεδαπός δράστης, για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο δράστης, μετέβαινε σε περίπτερα, όπου προφασιζόμενος  την ανάγκη άμεσης επισκευής μηχανικής βλάβης του αυτοκινήτου του, αποσπούσε από τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων χρηματικά ποσά ως δανεικά για υποτιθέμενη εξόφληση  του αρμόδιου τεχνικού.
Ενεργώντας με τη συγκεκριμένη μέθοδο, ο 33χρονος :
• Την 25-04-2013 το μεσημέρι, εξαπάτησε 35χρονο ημεδαπό αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.
• Την 26-04-2013 το μεσημέρι, εξαπάτησε 31χρονο ημεδαπό αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των (270) ευρώ.
• Την ίδια ημέρα (26-04-2013) αποπειράθηκε επίσης, να αφαιρέσει χρήματα, για τον ίδιο λόγο και από 40χρονο  ημεδαπό χωρίς όμως να το καταφέρει.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ  εξετάζεται το ενδεχόμενο η δράση του να εκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, παρακαλούμε όλους τους πολίτες , να μη πείθονται εύκολα από άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν   με οποιοδήποτε πρόσχημα επείγουσας – έκτακτης ανάγκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ