Σχέδιο δράσης για την αντιπυρική περίοδο στον Δήμο Πρέβεζας

Η καλύτερη δυνατή διαχείριση των  κονδυλίων , ο συντονισμός των υπηρεσιών και  η ενεργοποίηση των εθελοντών   αποτελούν τα σημεία  που   υπογράμμισαν οι φορείς οι οποίοι  συμμετείχαν  στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου της Πρέβεζας με θέμα   την αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο.

    Στην σύσκεψη συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, οι αντιδήμαρχοι περιβάλλοντος Ευάγγελος Ροπόκης και Λούρου Χαράλαμπος Κακιούζης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Ευάγγελος Καζούκας, ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης και ο υποδιοικητής Θεόδωρος Βαρδής, ο διοικητής της 131 Σμηναρχίας Μάχης Γιάννης Τσαντίρης, η Λιμενάρχης  Σταματία  Μαργέλη, οι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας Αστυνόμος Β΄Μαρκέλλα Αρχοντή και ο ανθυπαστυνόμος Θανάσης Κοτσαρίνης,  ο διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας Βασίλης Δάλαρος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τάσος Σεiτανιώτης, ο πρόεδρος της ΛΕΚ Πρέβεζας Βασίλης Ράπτης και το μέλος της Διοίκησης Νίκος Μακρής, ο πρόεδρος του  Κυνηγετικού Συλλόγου Φώτης Μπάκας, η εκπρόσωπος της ΛΓ¨ΕΠΚΑ Δήμητρα Δρόσου και   ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Παπαδόπουλος.
   

Εισηγητικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαίλης υπογράμμισε τα περιορισμένα κονδύλια   , ύψους 38 χιλιάδων ευρώ, τα οποία δόθηκαν φέτος στον Δήμο  για την πολιτική προστασία  σημειώνοντας ότι  από  πλευράς των υπηρεσιών του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να  ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να επιτευχθεί  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κατά την φετεινή δύσκολη, όπως όλα δείχνουν, αντιπυρική περίοδο.
Ο κ.Μπαϊλης  εξέφρασε την πεποίθηση  ότι με την συνεργασία όλων και με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών  ο απολογισμός  του καλοκαιριού, θα είναι όπως και πέρσυ θετικός, ευχαριστώντας όλους  όσοι συμβάλλουν στο έργο της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης.
 

  Ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης έκανε αποτίμηση της περσινής χρονιάς θέτοντας παράλληλα και τις προτεραιότητες  για φέτος.
Σύμφωνα με τον κ.Βασδέκη  βασικές παρεμβάσεις παραμένουν πάντα  η αποψίλωση της βλάστησης, ο καθαρισμός των πρανών,  ο έλεγχος  και η καταγραφή της βατότητας  των αγροτικών δρόμων  , η  καλή λειτουργία των  υδροστομίων , η προστασία των αρχαιολογικών χώρων  καθώς και η  ευαισθητοποίηση  του κοινού μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Οι κύριοι Βασδέκης και Βαρδής  παρουσίασαν επίσης  τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα  του χειμώνα ενώ σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή  το αμέσως επόμενο διάστημα θα  δρομολογηθεί η επίλυσή τους.
   Ο διευθυντής της  Διεύθυνσης  Δασών  Βασίλης Δάλαρος   αναφέρθηκε στα περιορισμένα κονδύλια που δόθηκαν για  παρεμβάσεις αντιπυρικής προστασίας στην υπηρεσία και τα  οποία δεν ξεπερνούν τα 10 χιλιάδες ευρώ ζητώντας  την συνδρομή του Δήμου  στην χρήση των μηχανημάτων του.
Ο κ.Δάλαρος χαρακτήρισε ως σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής το δάσος της Σαμψούντας και του Μονολιθίου , το οποίο πέρσυ έγινε   επανειλλημένα στόχος εμπρηστών.
    Ο διοικητής της 131 Σ.Μ Γιάννης Τσαντίρης επεσήμανε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αθόρυβα υλοποιήσει  η υπηρεσία  και τα μέσα που μπορεί να διαθέσει σε περίπτωση πυρκαγιάς συμπληρώνοντας  ότι από την 1η Ιουλίου  θα βρίσκονται σταθμευμένα τα  καναντέρ στο Ακτιο.
Ο κ.Τσαντίρης σημείωσε επίσης την   ανάγκη ενημέρωσης των παιδιών μέσω της οικογένειά τους αλλά και των σχολείων, καθώς και την ενεργοποίηση περισσότερων εθελοντών.
   Η λΙμενάρχης  Πρέβεζας κ.Μαργέλης διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία θα  συνδράμει με όποιο τρόπο της ζητηθεί στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών  ενώ οι  εκπρόσωποι της  Αστυνομικής Διεύθυνσης  τόνισαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα που δημιουργεί στις  περιπολίες η έλλειψη προσωπικού.
  Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου  Πρέβεζας Φώτης Μπάκας ανέφερε  τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Σύλλογος στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών και οι οποίες φέτος θα διευρυνθούν.
   Η εκπρόσωπος της ΛΓ ΕΠΚΑ κ.Δρόσου αναφέρθηκε στις πυρκαγιές  που εκδηλώθηκαν πέρσυ στους αρχαιολογικούς χώρους και στην ανάγκη περαιτέρω προστασίας τους ενώ  από όλους αναγνωρίστηκε η πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων  στον τομέα  της Πολιτικής Προστασίας.
   Κοινή ήταν η   άποψη   έτσι όπως εκφράστηκε από όλους τους φορείς  για την ανάγκη ενεργοποίησης  κι αλλων εθελοντών και το επόμενο διάστημα θα   υπάρξουν πρωτοβουλίες για τον συντονισμό τους.
   Την ετοιμότητα της Δημοτικής Ενότητας Λούρου εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος  Χαράλαμπος Κακιούζης ενώ καταλήγοντας ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ευάγγελος Ροπόκης δεσμεύτηκε ότι    θα υπάρξει μέριμνα για  τα καύσιμα που θα χρειαστούν κατά την διάρκεια των περιπολιών τους τα  αυτοκίνητα της Λ.Ε Κ.
Ο κ.Ροπόκης εξέφρασε την   πεποίθηση ότι   η συνεργασία  και η καλή διάθεση των φορέων θα  καλύψουν το κενό που δημιουργεί η έλλειψη κονδυλίων σημειώνοντας ότι ο Δήμος  της Πρέβεζα θα  σταθεί αρωγός  στο έργο των υπηρεσιών.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Φωτογραφική Ομάδας Φιλιππιάδας Κα.Δρώ : Την Τετάρτη τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με τίτλο «Environment»

24/10/2020, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τάκης Παππάς : Δεν χρειάζεται να γινόμαστε ‘’ εισαγγελείς’’ επί παντός επιστητού

24/10/2020, 10:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη γυναίκα στην Πρέβεζα – Σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

24/10/2020, 10:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη του πληρώματος του Ναρκαλιευτικού “Πηνειός”

24/10/2020, 10:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας

24/10/2020, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας

23/10/2020, 11:51 πμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ