Ημερίδα του Τ.Ε.Ι Ηπείρου στην Πρέβεζα για την αξιολόγηση

Στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟ.ΔΙ.Π.)  Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, σας προσκαλούμε σε ημερίδα με θέμα:

ΤΕΙ Ηπείρου  2010-2013: Εμπειρίες από την Αξιολόγηση

που  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 και ώρα 11π.μ. στο  Αμφιθέατρο του Παραρτήματος Πρέβεζας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Η σημερινή κοινωνική και οικονομική συγκυρία αποτελεί μια πρόκληση για το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου, το οποίο μένοντας προσηλωμένο στην αποστολή του, συνεχίζει να εργάζεται απαρέγκλιτα προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Κυρίαρχο μέλημα για το  Ανώτατο Εκπαιδευτικό μας Ίδρυμα αποτελεί η Διασφάλιση της Ποιότητας τόσο στις υπηρεσίες που προσφέρονται στους φοιτητές και την κοινωνία, όσο και στην έρευνα.

Μέσα από το Πρόγραμμα «ΜΟ.ΔΙ.Π. ΤΕΙ – Ηπείρου» είχαμε τη δυνατότητα από τον Δεκέμβριο 2010 έως σήμερα να στηρίξουμε τις επίπονες προσπάθειες όλου του ανθρώπινου δυναμικού στη διαδικασία της εσωτερικής  αξιολόγησης  και να διαπιστώσουμε, ότι το  διδακτικό και ερευνητικό έργο που παράγεται στο ΤΕΙ – Ηπείρου είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και  αποτελεί  εχέγγυο για την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων μας και τη συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο του τόπου.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τα επαινετικά σχόλια στις εξωτερικές αξιολογήσεις τεσσάρων τμημάτων, που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα και ευελπιστούμε στην άμεση εξωτερική αξιολόγηση και των υπολοίπων εννέα, στα οποία έχουν  ολοκληρωθεί  από καιρό οι προαπαιτούμενες εσωτερικές διαδικασίες.

Δυστυχώς, οι άριστες εκθέσεις των Εξωτερικών Αξιολογητών για τα παραπάνω τμήματα, φαίνεται, να μην αποτέλεσαν κριτήρια στη λήψη της απόφασης του ΥΠΑΙΘΠΑ για το Σχέδιο «Αθηνά»  με αποτέλεσμα  τη συρρίκνωση της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και τη μεταφορά του Τμήματος Ιχθυοκομίας Αλιείας σε άλλο ΤΕΙ.

Η προαγωγή και η δημοσιοποίηση του πολυδιάστατου έργου που παράγεται στο ΤΕΙ Ηπείρου είναι δύσκολη υπόθεση – ειδικά στην εποχή των ρυθμίσεων και μεταρρυθμίσεων, στην εποχή της κρίσης και της υποκρισίας.

Το ΤΕΙ – Ηπείρου προχωρά αταλάντευτο και δίνει το παρόν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι επιστημονικές δημοσιεύσεις τα ερευνητικά προγράμματα, τα συνέδρια, καθώς και οι συνεργασίες με άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα μαρτυρούν την εντατική συμμετοχή του Ιδρύματός μας στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι.

Πέρα από τις πολυάριθμες διακρίσεις του ΤΕΙ Ηπείρου στον ερευνητικό στίβο, η πρόσφατη διάκριση μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον διεθνή διαγωνισμό «χρονοπρογραμματισμός νοσηλευτικού προσωπικού»  καθώς και η πρώτη θέση του στην αξιολόγηση των ερευνητικών προτάσεων  «Αρχιμήδης ΙΙΙ», αποτελούν αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο και δημόσια επικύρωση του έργου μας.

Στα πλαίσια της ημερίδας θα εξεταστούν οι πτυχές της αξιολόγησης στο Ίδρυμα μας. Θα εξεταστεί η αξιολόγηση ως πυλώνας του έργου του Ιδρύματος, τόσο για το παρελθόν όσο και για το μέλλον.

Οι εισηγήσεις της ημερίδας θα υπεισέλθουν σε επίκαιρα ζητήματα που άπτονται της αξιολόγησης:  Θα εξεταστεί ο λόγος που έχει αναπτυχθεί γύρω από την αξιολόγηση μέσα από μια διαχρονική  ανασκόπηση  από το 2003 μέχρι σήμερα. Επίσης, θα παρουσιαστεί αναλυτικά η εμπειρία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σχετικά με το Diploma Supplement Label, τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απόκτησή του και τη διαδικασία υποβολής αίτησης.  Τέλος, θα αναλυθεί πως τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από τους φοιτητές μπορούν να ερμηνευθούν με διάφορους τρόπους και να οδηγήσουν σε μια χρήσιμη συζήτηση για να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό έργο και η παραγωγή της γνώσης.

Πιστεύουμε, ότι η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος θα αποτελέσει πολύτιμη πρώτη ύλη για τη διατύπωση των σχετικών διατάξεων του Οργανισμού και του Εσωτερικού Κανονισμού του ΤΕΙ-Ηπείρου. Η συμβολή του προγράμματος αποκρυσταλλώνεται στην κουλτούρα αξιολόγησης που έχει αναπτυχθεί. Το πρόγραμμα γέννησε και θρέφει μια δυναμική και διαχρονική διαδικασία αξιολόγησης που στοχεύει στον εντοπισμό της δυναμικής του Ιδρύματος, των αδυναμιών του και τη θεραπεία τους καθώς και στην τεκμηριωμένη διεκδίκηση λύσεων βελτίωσης.

Η Υπεύθυνη του Έργου
Καθηγήτρια Δήμητρα Ζωάκη – Μαλισιόβα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites