ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Νίκος Ανατολιωτάκης για το θέμα του Νοσοκομείου

Στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο που πραγρατοποιήθηκε στα Γιάννενα και περιλάμβανε στην ημερήσια διάταξη το θέμα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας τοποθετήθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για θέματα πολιτισμού Νίκος Ανατολιοτάκης.
Διαβάστε στο mypreveza.gr την αυτούσια την τοποθέτηση του:
 Η δημοσιονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε τόσο σε κοινωνικό ,οικονομικό αλλά και διαρθρωτικό  επίπεδο. Από εδώ και πέρα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αναδιοργανώσουμε και πως το νέο κράτος, με τομές σε θεσμούς και χτύπημα σε νοοτροπίες και κατεστημένα του παρελθόντος.
Πρέπει να αποφασίσουμε αν ΚΑΙ στην υγεία θα πάμε ένα βήμα μπροστά, αν θα αναδιοργανώσουμε, αν θα επανεξετάσουμε, αν θα συγκρουστούμε για μια αποτελεσματική παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες.
Οι πρόσφατες πρακτικές που τώρα γίνονται γνωστές όπως προμήθειες, υπερτιμολογήσεις, αθρόες συνταγογραφήσεις κλπ δεν μπορούν να συνεχιστούν. Ταυτόχρονα η αλλαγή δεν μπορεί να σημαίνει και κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παροχής υγείας, θέτοντας πρότυπα ιδιωτικοοικονομικά, αφού ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η μείωση του οικογενειακού προϋπολογισμού το καθιστά αδύνατο.
Άρα πρέπει να είναι ένα σύστημα με στόχευση στην πρόληψη, την κατανομή των υπηρεσιών με γνώμονα την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των πολιτών και την κατά τόπους ολοκληρωμένη παροχή υγείας από δυναμικά και αξιόπιστα νοσοκομεία.
Γνωρίζοντας και κατανοώντας τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας, η διατήρηση και η ανάπτυξη του υπάρχοντος νοσοκομείου είναι αδιαπραγμάτευτη θέση όλων των πολιτών, κάτι που έγινε γνωστό και με την συγκέντρωση των 11.000 υπογραφών και με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Το νοσοκομείο Πρέβεζας, ως σημείο αναφοράς, εξυπηρετεί μια εκτεταμένη περιοχή τουριστικών προορισμών και υποδέχεται σημαντικό αριθμό επισκεπτών κατά την διάρκεια του έτους. Με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων αλλά και την αύξηση του αριθμού τσάρτερ στο Αεροδρόμιο του Ακτίου η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί. Οι τουριστικοί πράκτορες απαιτούν ένα αξιόπιστο νοσοκομείο για την αύξηση των γκρουπ στην περιοχή. Η αύξηση αυτή θα σημάνει και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.
Στο παρελθόν κάναμε αγώνες για την ίδρυση νέου νοσοκομείου στην περιοχή μας και αν με κάποιους διαφωνούσαμε πολιτικά για την διαδικασία ανέγερσης, πάντα συμφωνούσαμε για την ανάγκη αναβάθμισης της παροχής υγειονομικών υπηρεσιών.
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό επιβάλλεται να εργάζονται αξιοπρεπώς σε συνθήκες 21ου αιώνα και να αμείβονται ανάλογα ώστε  απερίσπαστοι να επιτελούν το έργο τους. Η υλικοτεχνική υποδομή πρέπει επιτέλους να φτάσει στα  επίπεδα τουλάχιστον εξυπηρέτησης των αναγκών των κλινικών .
Τέλος, συμφωνώ με το ψήφισμα των πολιτών, είμαι και είμαστε στην διάθεσή τους, και κάτι τελευταίο. Η Π.Ε. Πρέβεζας και ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Στράτος Ιωάννου επιτέλους πράττουν και δεν φιλοσοφούν για το όραμα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην περιοχή μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Φωτογραφική Ομάδας Φιλιππιάδας Κα.Δρώ : Την Τετάρτη τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με τίτλο «Environment»

24/10/2020, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τάκης Παππάς : Δεν χρειάζεται να γινόμαστε ‘’ εισαγγελείς’’ επί παντός επιστητού

24/10/2020, 10:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη γυναίκα στην Πρέβεζα – Σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

24/10/2020, 10:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα τίμησε τη μνήμη του πληρώματος του Ναρκαλιευτικού “Πηνειός”

24/10/2020, 10:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε Πρέβεζας

24/10/2020, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας

23/10/2020, 11:51 πμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ