ΔΑΚΕ Πρέβεζας: Το Υπ. Παιδείας λίγο πριν τις Πανελλαδικών έσπειρε ανέμους – ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ!

Η ΔΑΚΕ ΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση του Υπ. Παιδείας στο ζήτημα της αύξησης του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών.
Μετά τη μισθολογική εξόντωση του κλάδου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την κατάργηση των υπερωριών μας (επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης) έρχεται η τρικομματική κυβέρνηση να αποτελειώσει τους εκπαιδευτικούς με την αύξηση του ωραρίου και το πειθαρχικό δίκαιο επιβάλλοντας καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Παραγνωρίζει η πολιτική ηγεσία την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του καθηγητή. Αποσιωπά το γεγονός ότι ο καλά προετοιμασμένος καθηγητής χρειάζεται 1 με 1,5 ώρα προετοιμασίας στο σπίτι για κάθε διδακτική ώρα.
Αποσιωπά από την Ελληνική κοινωνία το ότι λόγω της προβλεπόμενης αξιολόγησης ο κάθε καθηγητής θα χρειάζεται 1 με 2 ώρες την ημέρα για να διεκπεραιώσει την γραφειοκρατία που προβλέπει το ΠΔ του Υπουργείου.
Δε λαμβάνει υπόψη το άκρως γραφειοκρατικό σύστημα που επεβλήθη την τελευταία 3ετία και υποχρεώνει τους καθηγητές να αναλώνονται με την συμπλήρωση στατιστικών και άλλων στοιχείων που απαιτεί καθημερινά το Υπουργείο.
Και φυσικά, αδιαφορεί για την Έκθεση του ΟΗΕ που αποδεικνύει ότι κάθε διδακτική ώρα ισοδυναμεί με 4 υπαλληλικές ώρες εργασίας.
Αντίθετα, το Υπ. Παιδείας ψευδολογεί όταν ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται λιγότερο από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος όρος ωρών εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών ταυτίζεται με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και των χωρών του ΟΟΣΑ.
Επίσης, με νέο ΠΔ, εκατοντάδες καθηγητές θα χάσουν την οργανική τους θέση και θα υποχρεωθούν να μετατεθούν για πρώτη φορά ανά την Ελλάδα. Χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών διαλύονται βίαια λόγω της μνημονιακής λογικής της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας.
Σε αυτό τον όλεθρο που υπόσχεται το Υπ. Παιδείας στους καθηγητές η ΔΑΚΕ ΔΕ δεν θα μείνει αδρανής. Θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.
Η ΔΑΚΕ ΔΕ είναι η Παράταξη των εκπαιδευτικών που πρεσβεύει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Βαθιά μας πεποίθηση είναι μια φιλελεύθερη κοινωνία με ισχυρή κοινωνική στήριξη στους πολίτες από το Κράτος. Με θλίψη παρακολουθούμε τον κατήφορο που ακολουθεί το Υπ. Παιδείας υιοθετώντας την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη λογική. Πιστοί στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού θα σταθούμε απέναντι στο Υπ. Παιδείας.
Απαιτούμε άμεση απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών διατάξεων για το ωράριο και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική μας δικαίωση.
Το Υπ. Παιδείας λίγο πριν την ευαίσθητη περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων έσπειρε ανέμους,

ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ!

Ε.Ε ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites