ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο για την Πολιτική Προστασία στην Π. Ε.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο για την Πολιτική Προστασία στην Π. Ε. Πρέβεζας με θέμα την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών.

Στράτος Ιωάννου:«Ο σωστός συντονισμός των υπηρεσιών και ο οργανωμένος εθελοντισμός μπορεί να εγγυηθούν μια επαρκή άμυνα απέναντι στις πυρκαγιές και να συμβάλλουν στη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος»

 Συνεδρίασε σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, την Παρασκευή  12 Απριλίου 2013, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα «Σχεδιασμός και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών 2013». Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κος Ν. Ανατολιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κος Β. Ροπόκης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού κ. Κ. Κάκκος , η κ. Μπλέσσα, από τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου,   ο προϊστάμενος Υπηρεσίας  Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κος Α. Σεϊτανιώτης, Οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, Πάργας και Φιλιππιάδας, ο Διοικητής της 131 ΣΜ, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, του Λιμενικού Σώματος, της ΛΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας, της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Δ.Ε.Η, Δ.Ε.Υ.Α., Λ.Ε.Κ , της Πρόνοιας, της Δημοτικής Αστυνομίας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Πρέβεζας, κ.α.
Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων  φορέων, η ανασκόπηση των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν από την κάθε αρμόδια υπηρεσία στον τομέα ευθύνης της, καθώς και η βάθυνση της συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές και η καλύτερη άμυνα και θωράκιση της περιοχής μας. Έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίστηκαν την προηγούμενη χρονιά καθώς και στην επιτυχημένη αντιμετώπιση πυρκαγιών που σημειώθηκαν πέρσι. Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι και φέτος για την αντιπυρική άμυνα της περιοχής θα σταθμεύσουν στο Άκτιο 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την προσφορά τους και την άριστη συνεργασία και ζήτησε να γίνει το ίδιο και φέτος και να ενισχυθεί η προετοιμασία. Τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά της για την καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας, ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή των εθελοντών στο έργο της. Είπε ότι  ο εθελοντισμός πρέπει να γίνει συνήθεια και να μην περιορίζεται σε μεμονωμένες παρεμβάσεις, που και αυτές είναι απολύτως επαινετές. Η πρόληψη των πυρκαγιών, είπε είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί αφορά το περιβάλλον μας, που είναι ο πλούτος της περιοχής μας.

Αναφέρθηκε σε φαινόμενα αποψίλωσης του Ενετικού Ελαιώνα που παρουσιάζονται στην περιοχή μας. Τα φαινόμενα αυτά προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό τοπίο γιατί καταστρέφονται δέντρα που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της περιοχής.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία καθαριότητας Let’s do it που η Περιφερειακή Ενότητα οργανώνει καλώντας φορείς, συλλόγους και μεμονωμένους πολίτες για την Κυριακή 14 Απριλίου για τον καθαρισμό σε μια μέρα της περιοχής μας. Και πρότεινε να αποτελέσει τη αρχή για να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας τέτοιες πρακτικές.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας έχει απευθύνει πρόσκληση σε συμπολίτες μας που θα ήθελαν να συμβάλλον εθελοντικά στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο τηλέφωνο:26820 89010 – 12 – 13  2682362187


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites