ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας για την Σύλληψη του Δημήτρη Ντούσκα

​Ερωτήματα για την στάση της ΔΟΥ Πρέβεζας δημιουργεί η ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΑΣ για την σύλληψη του πρώην προέδρου Κ. Ντούσκα Δημήτρη για χρέη της ΕΑΣ.Διαβάστε την ανακοίνωση:
Την 3-4-2013 αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν τον πρώην Πρόεδρο της ΕΑΣ Πρέβεζας κ. Δημήτριο Ντούσκα. Η σύλληψή του αυτή έγινε μετά από εντολή του κ. Οικονομικού Εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο. Πριν ακόμη οδηγηθεί ο ανωτέρω ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας σε διάφορες ιστοσελίδες ανακοινώθηκε η σύλληψη του ανωτέρω χωρίς να του αποδίδεται η ιδιότητα την οποία είχε στην ΕΑΣ και αφορούσε την αιτία της σύλληψης , εμφανίστηκε να οδηγείται σιδηροδέσμιος με την ιδιότητά του ως πρώην Βουλευτής κόμματος, δόθηκαν λανθασμένες πληροφορίες και διογκώθηκε το θέμα αντί αν γίνει μία απλή καταγραφή του γεγονότος , προφανώς για να δημιουργηθούν διάφοροι συνειρμοί και εντυπώσεις.
Η σύλληψη αυτή έγινε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς των αρμοδίων της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας η οποία γνωστοποιήθηκε αρχικά προς τον κ. Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος ενήργησε ως όφειλε. Για τον κάθε καλόπιστο δημιουργούνται εύλογες απορίες και ερωτηματικά. Για ποιο λόγο οι αρμόδιοι της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας ενώ το Ελληνικό Δημόσιο έχει συμφωνήσει στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ Πρέβεζας και όσον αφορά τις απατήσεις της ως δανειστής αυτής, το οποίο εκκρεμεί προς έγκριση από το αρμόδιο Δικαστήριο, η απόφαση του οποίου αναμένεται να εκδοθεί και μάλιστα άμεσα ? Για ποιο λόγο δεν υπήρξε συνεννόηση με τους αρμοδίους του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας καθόσον με σχετική πρόσφατη ρύθμιση αναστέλλεται η ποινική δίωξη και όσον αφορά την ευθύνη των διοικούντων της ΕΑΣ υπό ορισμένες προϋποθέσεις , οι οποίες συντρέχουν στο πρόσωπο του κ. Ντούσκα ? Για ποιο λόγο οι αρμόδιοι του Τμήματος Ασφαλείας προέβησαν στην σύλληψη , παρά την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση την οποία , εάν αγνοούσαν , θα μπορούσαν να την πληροφορηθούν από τον κ. Εισαγγελέα Πρέβεζας (αφού δίδονται συγκεκριμένες οδηγίες προς το Τ.A. Πρέβεζας από τον κ. Οικονομικό Εισαγγελέα) ? Για ποιο λόγο να ταλαιπωρείται ο ανωτέρω οδηγούμενος αρχικά ενώπιον του Τ.Α. και στη συνέχεια ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ?
Σας κάνουμε γνωστό ότι οι οφειλές για τις οποίες φέρεται να μην κατέβαλλε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΑΣ αφορούν υποχρεώσεις αυτής και όχι ατομικές του. Επιπλέον οι οφειλές αυτές συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΕΑΣ προς το Ελληνικό Δημόσιο, για τις οποίες το τελευταίο συμφώνησε κατά την συζήτηση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ συναινώντας ως πιστωτής στην έγκριση αυτού.
Τέλος οφείλουμε να εξάρουμε την στάση του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ο οποίος γνωρίζοντας και εφαρμόζοντας το Νόμο και τα ισχύοντα , άφησε ελεύθερο τον πρώην Πρόεδρο διατάσσοντας περαιτέρω έρευνα. Η δικαιοσύνη για άλλη μία φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Θανασάκης του Αρκά ψάχνει την … Θίθυ του στην Πρέβεζα

24/01/2021, 10:18 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Θεσπρωτικό : Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα γίνουν δωρεάν rapid test για τον γενικό πληθυσμό

24/01/2021, 9:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δωρεάν έλεγχος COVID – 19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών

24/01/2021, 9:39 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενισχύεται με τακτικό προσωπικό το Νοσοκομείο Πρέβεζας

22/01/2021, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

22/01/2021, 8:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού για τον Δημήτριο Κίτσιο

22/01/2021, 7:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites