Κυριακή, 20/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ:Τα Κάστρα ενώνουν τα σχολεία της Ευρώπης

Tο εαρινό ραντεβού τους στην Πρέβεζα   έδωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της  Ολλανδίας και της  Ελλάδας συμμετέχοντας στην συνάντηση  του προγράμματος COMENIUS  η οποία πραγματοποιείται στην Πρέβεζα  με συντονιστή το 4ο Γυμνάσιο  Πρέβεζας.

Περίπου 15 μαθητές και μαθήτριες από τα Ευρωπαικά σχολεία  μαζί με καθηγητές τους  θα βρίσκονται τις επόμενες μέρες στην Πρέβεζα, θα γνωρίσουν την πόλη και συνάμα θα έχουν την ευκαιρία να  μάθουν περισσότερα για τα Κάστρα.
Τα Κάστρα εξάλλου είναι το κοινό σημείο των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι πόλεις  από τις οποίες προέρχονται τα παιδιά    διαθέτουν μνημεία αντίστοιχα με αυτά της Πρέβεζας.
Όπως τόνισε η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Αναστασία Κόρου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εργάστηκαν με μεγάλο ζήλο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα  συλλέγοντας πολύτιμα στοιχεία  και υλοποιώντας  αξιόλογες πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάδειξη και την ιστορία των Κάστρων.
Η  συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία, θα δώσει την δυνατότητα αφενός να ανταλλαγούν εμπειρίες και απόψεις και αφετέρου να δημιουργηθεί  ένα  άτυπο δίκτυο μεταξύ των  πόλεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  με σημείο αναφοράς τα Κάστρα.
Η  υποδοχή των φιλοξενούμενων μαθητών και των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Λαικής Αγοράς.
Καλωσόρισμα απεύθυνε η διευθύντρια Βθμιας Εκπαίδευσης Κική Σφονδύλη και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης  ενώ το παρών έδωσε και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα παιδείας Γιώργος Φραγκούλης.
Ο κ.Μπαϊλης συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαίτερα την κ.Κόρου καθώς και τα παιδιά αλλά και τους καθηγητές του σχολείου εκφράζοντας την ευχή  οι προσκεκλημένοι  να  έχουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη διαμονή και να γνωρίσουν όχι μόνο τα Κάστρα αλλά και τα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει η Πρέβεζα.
Οι εκπρόσωποι των φιλοξενουμένων εκφράστηκαν με πολύ θερμά λόγια για την υποδοχή  που τους έγινε  υπογραμμίζοντας ότι η ιστορία και ο πολιτισμός  του κάθε τόπου μπορούν  μέσα από τα μάτια των παιδιών  να αποτελέσουν την αφορμή για ένα καλύτερο  ευρωπαικό μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ