Συνάντηση Εργασίας για την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης

Συνάντηση εργασίας με θέμα την παρουσίαση της Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Ηπείρου για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, ώρα 5.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Du Lac.
Βάση της συζήτησης θα αποτελέσει η παρουσίαση της μελέτης για την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, που εκπονήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, των κατευθύνσεων για την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη καθώς και η ανταλλαγή απόψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και εισηγήσεις για τα εξής θέματα:

Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Περιφέρειας Ηπείρου
Εισηγητές: κ. Γ. Περουλάκης & κα Ε. Δαλαμπούρα, Εκπρόσωποι της
Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε.

Αποτελέσματα Μελέτης RIS3 για την Περιφέρεια Ηπείρου
Εισηγητής : Κομνηνός Νικόλαος, Εμπειρογνώμονας

Ενίσχυση της έρευνας της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας
Εισηγητής : κ. Μάγκλαρης, Γ.Γ. Έρευνας & Τεχνολογίας

Η Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης ως βασική
προτεραιότητα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020
Εισηγητής: κ. Κοκκινοπλίτης, τέως Γ.Γ. Έρευνας & Τεχνολογίας

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από εκπροσώπους επιχειρήσεων της Ηπείρου και ανοιχτή συζήτηση.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου Αναπτυξιακή Ημερίδα
για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, με ώρα έναρξης 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Αναπτυξιακή Ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.  Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Στ. Καλογιάννης και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από τους:  κ. κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη Περιφερειάρχη, Γ. Γιαννούση Γ. Γ. Δημοσίων Επενδύσεων, Γ. Περουλάκη – Ε. Δαλαμπούρα εκπροσώπων της Γεν. Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε., Νικ. Κομνηνό εμπειρογνώμονα, Α. Δαλαπόρτα Γ.Γ.   Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, Βασ. Φλωρίδη, στελέχους ΕΥΔ ΕΠ Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προς δημοπράτηση πράξη για τη «Θρόμβωση και Φλεγμονή»

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, προς το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου για τα σχέδια δημοπράτησης για το υποέργο «Θρόμβωση και φλεγμονή: Η διαγνωστική και θεραπευτική σημασία του εκκριτικού μηχανισμού των ενδοθηλιακών κυττάρων», με συνολικό προϋπολογισμό της πράξης 149.982 ευρώ.

Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο ρέμα Ε.Ι.Ν. Ηγουμενίτσας

Στην κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο ρέμα που διέρχεται παραπλεύρως από το Ε.Ι.Ν. Ηγουμενίτσας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζημιές που έχουν προκληθεί από θεομηνίες, προχωρά η Περιφέρεια, δια της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο του έργου (προϋπολογισμού 66.000 ευρώ) τον κ. Χρήστο Ράπτη.

«Run Greece»:  με αφετηρία τα Ιωάννινα

Την οργάνωση  Λαϊκών Αγώνων Δρόμου, μαζικού χαρακτήρα στα Ιωάννινα προγραμματίζουν ο ΣΕΓΑΣ, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο λόγος για την πρωτοβουλία «Run Greece», που περιλαμβάνει συνολικά πέντε αγώνες, με αφετηρία τα Ιωάννινα στις 19 Μαΐου.

Στόχος της δράσης είναι να δώσει την ευκαιρία σε πολίτες και δρομείς της περιφέρειας να συμμετάσχουν σε αγώνες και να βιώσουν εμπειρίες αλλά και γενικότερα να δημιουργηθούν συνθήκες για την καλύτερη επαφή των τοπικών σωματείων με την κοινωνία. Η επίσημη παρουσίαση της δράσης θα γίνει την Πέμπτη 25 Απριλίου στην «Αίγλη» του Ζαππείου όπου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Προηγήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Ηπείρου, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Μ. Ασημακόπουλου, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας για θέματα Κλασικού Αθλητισμού κ. Π. Κολόκα, των μελών του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ κ.κ. Ράπτη και Αυγήτα, του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ. Μάμαλη, του τεχνικού διευθυντή του ΣΕΓΑΣ κ. Αποστολόπουλου, και του τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ κ. Πλάτωνα, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του αγώνα στα Γιάννενα.

«Δεν σταματάμε να παλεύουμε, διεκδικώντας την υλοποίηση δράσεων που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη και προωθούν τον αθλητικό τουρισμό στην Ήπειρο», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Κολόκας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites