Τετάρτη, 30/09/2020

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΪΛΗΣ: «Δημοκρατία είναι να μη φοβάσαι κανέναν, αλλά και εσένα να μη σε φοβάται κανένας»

Εχοντας στο πλευρό τους τα μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πρέβεζας Δημήτρη Τάγκα, Πέλλα Καλογήρου και Σπύρο Παγκράτη, αντιπροσωπεία  μεταναστών και προσφύγων ασιατικών χωρών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Πρέβεζα, είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί στην καθημερινότητά τους  προκειμένου να δρομολογηθούν παρεμβάσεις  για την επίλυσή  τους.
Οι μετανάστες παίρνοντας τον λόγο επεσήμαναν ότι οι περισσότεροι ζουν στην Ελλάδα πάνω από 4 χρόνια και ήρθαν  στην χώρα όχι για να δημιουργήσουν προβλήματα  αλλά για να εργαστούν
Όπως  ανέφεραν πάντως το τελευταίο διάστημα  και χωρίς οι ίδιοι να δώσουν αφορμή έχουν βρεθεί στο στόχαστρο παραβατικών συμπεριφορών.
«Έχουμε συχνά δεχτεί επιθέσεις στα σπίτια μας! Πετώντας μας αντικείμενα όπως μπουκάλια, πέτρες, λεμόνια κ.α., και υβρίζοντας μας με προσβλητικό και πολύ άσχημο τρόπο. Κάποιοι από εμάς δεχτήκαμε επιθέσεις ενώ περπατούσαμε ή ποδηλατούσαμε μόνοι στο δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματιστούμε και να χρειαστούμε νοσοκομειακή φροντίδα. Κυρίως δεχόμαστε επιθέσεις από νεαρά άτομα με μηχανάκια τα οποία αδυνατούμε να εντοπίσουμε αφού πολλά δεν έχουν πινακίδες ή έχουν πολύ μικρές και δυσδιάκριτες πινακίδες που αδυνατούμε να καταγράψουμε» τόνισαν στον  Δήμαρχο Πρέβεζας αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση ενώ και οι ίδιοι  δέχονται τις επιπτώσεις αφού μένουν για  καιρό απλήρωτοι.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος Μπαϊλης καταδίκασε τα περιστατικά υπογραμμίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία  της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζει φιλικά  τους  ανθρώπους αυτούς.
«Δημοκρατία είναι να μη φοβάσαι κανέναν, αλλά και εσένα να μη σε φοβάται κανένας» ενώ δεσμεύτηκε να έχει συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή  κ.Νάκια προκειμένου να του εκθέσει το θέμα καθώς και με το τμήμα αλλοδαπών προκειμένου να  δρομολογηθούν  να αναζητηθούν λύσεις  στο  πρόβλημα που θέτουν  οι μετανάστες για  την καθυστέρηση στην διαδικασία  έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων .
Καταλήγοντας , ο Δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε ότι οι οικονομικοί μετανάστες  θα έχουν την συμπαράσταση τόσο του ίδιου όσο και του δημοτικού συμβουλίου το οποίο  θα ενημερωθεί για την  συνάντηση . 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ