Κυριακή, 20/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πράσινο »φως» για την δημοπράτηση του έργου Αποχέτευσης Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά

To  « πράσινο» φως  για την έγκριση δημοπράτησης του έργου Αποχέτευση Δήμου Πρέβεζας Γ΄Φάση οικισμών Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά έδωσε με  σχετική απόφασή του ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η  έγκριση   δημοπράτησης αφορά την κατασκευή  των εσωτερικών δικτύων των οικισμών Νεοχωρίου και Αγίου Θωμά ενώ ο  προυπολογισμός του  ανέρχεται στα 2.800.000 χιλιάδες ευρώ.
Η χρηματοδότηση του  μεγάλου αυτού έργου   θα γίνει  από το  ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου με την επωνυμία ΑΝΑΣΑ  και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην περιοχή.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης  πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση η οποία  αφενός θα βελτιώσει ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία των κατοίκων της ζώνης του Αγίου Θωμά και του Νεοχωρίου και αφετέρου  θα   συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος  και του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Αμβρακικού Κόλπου.
«Το συγκεκριμένο έργο θα  αναβαθμίσει μια πανέμορφη περιοχή η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει     συνεχή ανάπτυξη»  υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας  συμπληρώνοντας ότι  έρχεται να προστεθεί   σε μια σειρά αντίστοιχων  δράσεων που εκτελούνται σε άλλα σημεία του Δήμου.
«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές μας»  καταλήγει  ο  κ.Μπαϊλης    διαβεβαιώνοντας    ότι ο Δήμος και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταβάλλουν  πλέον κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου  η   δημοπράτηση  του έργου να  προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ