Τετάρτη, 30/09/2020

Τα Πασχαλινά τσουρέκια της Γκόλφως

Το πάσχα πλησιάζει μπήκαμε στην μεγάλη εβδομάδα και οι φούρνοι έχουν ζεσταθεί για τα καλά!!!
Νοικοκυρές ετοιμάστε τις κουζίνες γιατι τα τσουρέκια της Γκόλφως είναι πεντανόστυμα και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς

70 γρ. βούτυρο γάλακτος
100 γρ. γάλα φρέσκο
160 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
4 γρ. μαχλέπι σκόνη
4 γρ. μαστίχα σκόνη
100 γρ. χλιαρό νερό
40 γρ.φρέσκια μαγιά
700 γρ. αλεύρι κίτρινο συσκευασία γιά τσουρέκια
1 αυγό για επικάλυψη
αμύγδαλα φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μιά κατσαρόλα χλιαραίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, δεν πρέπει να ανέβει η θερμοκρασία πάνω απο τούς 50 βαθμούς.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά καί ρίχνουμε τα αυγά.
Ρίχνουμε ολα τα παραπάνω στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ενα αλλο σκεύος διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και την ρίχνουμε και αυτή στόν κάδο του μιξερ.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι καί ζυμώνουμε πολύ καλά ωστε η ζύμη να ξεκολάει από τα χέρια μας.
Βάζουμε τη ζύμη σε μιά λεκάνη μεγάλη, την σκεπάζουμε με τραπεζομάντηλο σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να φουσκώσει για 3 ωρες.
Μετά ζυμώνουμε ελαφρώς και την κάνουμε το σχημα που μας αρέσει για τσουρέκια,τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που εχουμε στρώσει με λαδόκολα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλον γιά 1 ωρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε απαλά με πινέλο την επιφάνεια κάθε τσουρεκιού.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια να ροδίσουν και να ξεκολάνε απο την λαδόκολα.
Αν δείτε οτι παίρνουν πολύ χρώμα επάνω μπορείται να τα καλύψετε με αλουμινόχαρτο.

ΜΥΣΤΙΚΑ

Καλή επιτυχία σε οποιον τα φτιάξει αν καί ειναι σίγουρη η επιτυχία αν ακολουθήσετε σωστά την συνταγή. Μπορείται να δώσετε οτι σχήμα σας αρέσει στα τσουρέκια, αλλα επίσης μπορείτε να προσθέσετε και σοκολάτα. Τη συνταγή την εχω πάρει απο ενα βιβλίο του Παρλιάρου.

 Την κάνω χρόνια το μόνο που εχω αλάξει λίγο ειναι το αλεύρι γιατι μου φάνηκε λίγη η ποσότητα που εγραφε,αυτό θα το δείτε κι εσεισ ,ετσι κι αλλιώσ το αλεύρι το ρίχνουμε πάντα λιγο-λιγο.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ