Κυριακή, 20/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ολοκληρώνεται ακόμα μια επιτυχημένη σεζόν από τη Μετροπόλιταν Όπερα

Με τα τον Ιούλιο Καίσαρ του Χάιντελ ένα από τα μεγαλύτερα  έργα της παγκόσμιας όπερας ολοκληρώνονται τη φετινή χρονιά οι απευθείας μεταδόσεις από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης το Σάββατο 27 Απριλίου στις 7 το απόγευμα .
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα ταξιδέψουν το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης,  σε μια παράσταση που μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο και συνοδεύεται  από υπότιτλους στα ελληνικά. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.
Η όπερα που κατέκτησε όλο το Λονδίνο την εποχή του Handel φιλοξενείται στη ΜΕΤ σε μια ευρηματική παραγωγή του διάσημου David McVicar που ενσωματώνει στοιχεία του θεάτρου μπαρόκ και του βρετανικού ιμπεριαλισμού του 19ου αιώνα, και στην οποία αποτυπώνονται όλες οι μεγάλες ιδέες της όπερας -ο πόλεμος, η αυτοκρατορία και φυσικά ο έρωτας, ο οποίος στο τέλος θριαμβεύει
Η παράσταση «Giulio Cesare» είναι η δεύτερη παραγωγή του David McVicar γι’ αυτή τη σεζόν μετά το έργο του Donizetti «Maria Stuarda». Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία του Φεστιβάλ του Γκλίντεμπουρν του 2005, με πρωταγωνιστές τον Ιούλιο Καίσαρα και την Κλεοπάτρα.
Τον ρόλο του Ιούλιου Καίσαρα ερμηνεύει ο αμερικανός τενόρος David Daniels, ενώ η Γαλλίδα σοπράνο Natalie Dessay ενσαρκώνει μια εξωτική Κλεοπάτρα
Το Σάββατο ολοκληρώνεται μια ακόμη  επιτυχημένη σεζόν για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live In Hd» μετά την συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης που εξασφάλισε πριν τρία χρόνια ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας. Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», για τη νέα  σεζόν θα ακολουθήσουν μεγάλες παραγωγές, βασισμένες όπως πάντα στα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας όπερας.
Περισσότερες πληροφορίες: Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ