Δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλος”Αν με είχαν ακούσει δεν θα είχαν καταπατηθεί οι Δημοτικές Εκτάσεις.”

Αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν έκανε μέσα από την εκπομπή του Energy 93,4 Βήμα στον Πολίτη με τον Κώστα Καζαντζίδη ο δήμαρχος Πάργας κος Αθανάσιος  Λιόλιος, όσον αφορά την διασπάθιση και κακοδιαχείριση δημόσιας περιουσίας καθώς και την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε δυο πρώην δημάρχους του Δήμου Φαναρίου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιδιώτες, με την ανοχή των δημοτικών αρχών, καταλάμβαναν δημόσιες εκτάσεις και στη συνέχεια τις διεκδικούσαν δικαστικά και τις κέρδιζαν, αφού οι δημοτικές αρχές «φρόντιζαν» ώστε να μην παρευρίσκεται εκπρόσωπός τους στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου.
Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του ότι μέσα σε αυτούς που οικειοποιήθηκαν δημοτικές εκτάσεις είναι και πολιτικό προσωπικό.

Ο Κος Λιόλος δήλωσε  με έμφαση,   ότι τρεις φορές είχε ζητήσει με παρέμβαση του στο δημοτικό συμβούλιο να ανακληθούν οι δικαστικές αποφάσεις αλλά δεν εισακούσθηκε κάτι που αν είχε συμβεί τώρα θα είχαν σωθεί η δασικές εκτάσεις και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά

Ο κος Λιόλιος υπερασπίστηκε  την πρόταση που θα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, και  που θα ζητάει την ανάκληση όλων των δικαστικών αποφάσεων καθώς και την βούληση του να επανέλθει με νέα πρόταση για το πώς μπορούν να επιστραφούν οι καταπατημένες εκτάσεις.
Επίσης  ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση στα άκρα και ζήτησε την συνδρομή και του πολιτικού συστήματος για να σωθεί η τιμή των κομμάτων τους όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, ο Νίκος Σμπόνιας πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου, ανέφερε ότι ως προς το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης δεν μπορεί να διακρίνει δόλο, ενώ υπογράμμισε  ότι οι καταλήψεις είναι ένα χρόνιο φαινόμενο που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Στην συνέχεια ο Κος Λιόλιος έθεσε κάποια ερωτήματα ως προς τον θεσμικό ρόλο του κου Σμπόνια και την άρνηση του να πάρει πρωτοβουλίες για ανάκληση των αποφάσεων όταν ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για να πάρει την απάντηση, ότι η επίκληση εκ μέρους του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συνιστά λόγο εισαγωγής θέματος στο δημοτικό συμβούλιο,ενώ για την γνωμοδότηση του νομικού οργάνου αρνήθηκε ότι υπάρχει καθώς  όπως ανέφερε δεν ήρθε ποτέ στα χέρια του τέτοια εισήγηση.
Ακούστε  όλη την συνέντευξη στον Energy 93,4 και στον Κώστα Καζαντίδη.
εδώ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites