Το Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 5,6 & 7 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε Φιλιππιάδας, στην Λίμνη Ζηρού και σε εργαστήρια παρασκευής τοπικών προϊόντων περιοχής Φιλιππιάδας και Πρέβεζας
είχε ως στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων, έχοντας ως σημείο αναφοράς την επίδραση του περιβάλλοντος στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών κοινωνικών ομάδων και γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας.
Το Σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας και Κέρκυρας.