Παρασκευή, 18/09/2020

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑΝΟΣ: »Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς χαϊδευόμαστε»[ΒΙΝΤΕΟ]

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή συνέντευξη τύπου του  μέλους του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου και εκπρόσωπος της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ εργαζομένων Πρέβεζας κ. Βαγγέλη Νάνου.
Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων (http://www.mypreveza.gr/2013/04/blog-post_8900.html) με τα μέλη της ΠΑΣΚΕ-της Αγωνιστικής Παρέμβασης και τον Πρόεδρο του Σωματείου να αποχωρούν, καταγγέλλοντας την ΔΑΣ για παράβαση του καταστατικού όσον αφορά τον ορισμό εφορευτικής επιτροπής εν όψη των εκλογών του Σωματίου. Αποτέλεσμα εκείνης της συνεδρίασης είναι οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΑΣ. Ο κύριος Νάνος κατήγγειλε συγκεκριμένα και με αποδείξεις το παράτυπο της διαδικασίας και κατηγόρησε την ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αλητείας. Νοθεία, ψευδή στοιχεία αλλά και απειλές ήταν μόνο μερικά από όσα κατήγγειλε ο Βαγγέλης Νάνος χθες, διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα και δείτε όλη την συνέντευξη τύπου σε ολόκληρο βίντεο.

»Κάνουν σχόλιο για τη δήθεν απονεύρωση του σωματείου, στην οποία έχουμε συμβάλει εμείς, όταν αυτοί πάνε χέρι-χέρι με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, που καταγγέλλουν.
Η παράταξή μας δεν ψήφισε για εφορευτική επιτροπή παρά μόνο ψήφισε μέσα στη διαδικασία για να είναι αντιπροσωπευτική ή όχι και αμέσως μετά αποχωρήσαμε από τη διαδικασία. Μάθαμε από τη δικηγόρο μας ότι μέσα στο Δικαστήριο η γραμματέας του Σωματείου είπε ότι ήμασταν μέσα στη Συνέλευση και ψηφίσαμε για εφορευτική επιτροπή, κάτι που το αναίρεσε μέσα στη δικαστική αίθουσα μετά από πίεση του δικηγόρου μας. Επικαλούνται στις ανακοινώσεις τους το νόμο 1264 του ’82 για τη διενέργεια των συνελεύσεων και των εκλογών. Έναν νόμο που δεν εφαρμόζει και δεν δέχεται την απλή αναλογική στα Συνδικάτα.¨Ένα νόμο ο οποίος δέχεται την ενισχυμένη αναλογική.
Ας πούμε όμως ότι τα πράγματα έχουν όπως τα λέει η ΔΑΣ. Με βάση τον 1264 του ’82
Εκλέχτηκε Προεδρείο στη Συνέλευση ναι ή όχι; Η απάντηση είναι όχι.
Με βάση το 1264 του ’82 και το καταστατικό του σωματείου μας, ψηφίσαμε όπως θα ‘πρεπε μέσω Εργατικού Κέντρου; Η απάντηση είναι όχι.
Με βάση τον ίδιο νόμο θα έπρεπε να υπήρχαν και πρακτικά. Ακολουθεί ο… τραγέλαφος. Με βάση το πρακτικό που παρουσιάζουν, ψηφίσανε 29 άτομα. Εμφανίζουν κατάσταση ψηφισάντων με υπογραφές 24 ατόμων. Και τελικά εμφανίζουν πρακτικό ότι έχουν ψηφίσει για εφορευτική επιτροπή 20 άτομα, όταν οι 9 που δεν ψήφισαν από την αρχή αποχώρισαν από την αίθουσα και όταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου είχε αποχωρίσει στην αρχή. Άρα λείπουν 10 άτομα από τα 24, λείπουν 10 άτομα από τα 29, εμφανίζουν 20 άτομα. Τελικά ποιοι είναι καταγεγραμμένοι στο πρακτικό της εφορευτικής, υπάρχει κατάσταση ψηφισάντων; Η απάντηση είναι όχι.
Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ., όπου εμείς σαν παράταξη δεχθήκαμε την ώρα της ΓΣ, να γραφτούν μέλη 9 νέοι συνάδελφοι με τον όρο την επόμενο μέρα θα φέρουν στο Δ.Σ. τους αριθμούς μητρώου ΙΚΑ. Οι αριθμοί ΙΚΑ δεν ήρθαν ποτέ, την απόφαση αυτή την ψηφίσαμε εμείς και η παράταξη του ΚΚΕ. Είπαν ότι την Πέμπτη το μεσημέρι θα φέρουν τους αριθμούς μητρώου ΙΚΑ και οι ίδιοι έχουν υπογράψει ότι σε περίπτωση που δεν τα φέρουν η Γενική Συνέλευση θα είναι άκυρη. Έφεραν τους αριθμούς μητρώου ΙΚΑ; Η απάντηση είναι όχι.
Ο νεοεγγεγραμένος Μανίκης Ηλίας που έφερε η ΔΑΣ για να ψηφίσει, είναι γραμμένος σε άλλο κλαδικό Συνδικάτο του Νομού. Το Συνδικάτο Οικοδόμων. Μπορεί ένας εργαζόμενος βάσει του Νόμου που επικαλούνται να είναι γραμμένος σε δύο κλαδικά Συνδικάτα; Η απάντηση είναι όχι.
Στην κατάσταση των 9 νεοεγγεγραμμένων υπάρχει μία συναδέλφισσα, η Ιορδανίδου Αναστασία, η οποία είναι μέλος του Συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων, ήταν υποψήφια σε αυτό το Συνδικάτο στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για αντιπρόσωπος και υποψήφια στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων μέσω του Ε.Κ. Αθήνας. Η ίδια είναι γραμμένη στο Σωματείο συμβασιούχων Υπουργείου Πολιτισμού με έδρα την Άρτα. Άρα έχει ψηφίσει και στο Ε.Κ. Άρτας εκτός από την Αθήνα. Την ίδια την φέρνουν και την γράφουν και στο Συνδικάτο της Πρέβεζας και την εκλέγουν και στην Εφορευτική Επιτροπή. Μπορεί να εγγυηθεί κανείς την ομαλή πραγματοποίηση των εκλογών με αυτή την Εφορευτική Επιτροπή; Η απάντηση για μας είναι όχι. Γράφει πουθενά ο νόμος που επικαλούνται ότι μπορεί κάποιος να είναι γραμμένος σε 3 Σωματεία; Η απάντηση είναι όχι.
Μέσα στην αίθουσα, υπήρχαν και άλλοι αρχαιολόγοι, για τους οποίους όμως δεν έχουμε στοιχεία αν ψήφισαν στα τρία σωματεία. Υπήρχε καθαρίστρια Δημόσιου Σχολείου μέσα στην αίθουσα, που είναι γραμμένη σε κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστριών με έδρα την Άρτα.
Με βάση όλα αυτά, επιφυλασσόμαστε για όλους τους υπόλοιπους που έφερε η ΔΑΣ στη Συνέλευση. Δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Και κανείς δεν ήταν ταμειακά εντάξει, ακόμα και ο ομιλών.
Επίσης οι εκλογές έπρεπε να πραγματοποιηθούν, με βάση το καταστατικό, 8 ημέρες μετά την συνέλευση και αυτοί πραγματοποιούν κατά παράβαση του καταστατικού τις εκλογές μία εβδομάδα μετά.
Μας ανακοινώνουν πως πρέπει μέχρι την Παρασκευή να φέρουμε τα ψηφοδέλτια και οι ίδιοι αλλάζουν την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής, ήρθε η γραμματέας και όχι η επιτροπή να μας πει να φέρουμε τα ψηφοδέλτια μέχρι Δευτέρα, γιατί έγινε ορθογραφικό λάθος.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ