ΠΡΕΒΕΖΑ: Τουριστική προώθηση από αντιπροσωπεία του Δήμου στις Βρυξέλλες

Επέστρεψε από τις Βρυξέλλες η αποστολή του Δήμου Πρέβεζας.
Η αποστολή, αποτελούμενη από τον κ. Κοσμά Κορωναίο, δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο σε ευρωπαϊκά & πολιτιστικά θέματα, την κ. Μαρία Αντωνίου, δημοτικό σύμβουλο & την κ. Βάγια Πανη, υπάλληλο στο γραφείο προγραμματισμού του Δήμου Πρέβεζας, αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας για τις Βρυξέλλες προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που οργάνωσε το δίκτυο της Δωδεκάδας(Douzelage), εκπρόσωποντας την πόλη μας. Το απόγευμα της Δευτέρας, η αποστολή συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Βέλγιο, & συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών, κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο, καθώς & τον πρόεδρο της συνομοσπονδίας των ελληνικών κοινοτήτων του Βελγίου, κ. Σταυρό Περδικη. Έγινε μια εκτενής συζήτηση πάνω στα ζητήματα των ομογενών μας, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά και η κατάσταση στην χώρα μας, ενώ τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της ομογένειας & η βοήθεια που μπορεί να παράσχει σε αυτούς τους δύσκολους χρόνους. Οι εκπρόσωποι της ομογένειας πρότειναν διάφορους τρόπους συνεργασίας και δόθηκε η αφορμή για το ξεκίνημα μιας νέας πολυεπίπεδης συνεργασίας προς όφελος των δημοτών μας.
Το πρωί της Τρίτης, η αποστολή συμμετείχε σε συνάντηση μαζί με τον κ. Cezary Salamonczyk και τον κ. Mike Balfour, πρόεδρο & αντιπρόεδρο αντίστοιχα της Douzelage στο γραφείο της επιτετραμένης συμβούλου του επιτρόπου για τα ευρωπαικα προγράμματα εκπαίδευσης, οπτικοακουστικών μέσων και πολιτισμού, κ. Inna Petrenko στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η κ. Michela Beati, σύμβουλος επικοινωνίας και τεκμηρίωσης των προγραμμάτων του τμήματος. Η αντζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα εξής θέματα: ο μοναδικός χαρακτήρας του ευρωπαϊκού δικτύου της Douzelage, η πιθανότητα χρηματοδότησης των δράσεων του δικτύου, δράσεις του προγράμματος “Europe for citizens”, καθως και οι επικείμενες αλλαγές στα προγράμματα της νεας χρηματοδοτικής περιόδου 2014 – 2020. Έγινε μια μεγάλη συζήτηση για το έργο που επιτελείται από το δίκτυο της Δωδεκάδας, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά οι μορφές χρηματοδότησης τόσο των γενικών συναντήσεων του δικτύου, όσο και των επιμέρους δράσεων μέσα από τα προγράμματα Youth, Commenius, Europe for Citizen, Culture, κλπ. Επίσης δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για την σύνταξη των νέων προτάσεων που θα πρέπει να κατατεθούν την νεα προγραμματική περίοδο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18.00μ.μ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της Douzelage στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Τα εγκαίνια έγιναν από τον αρμόδιο επίτροπο, κ. Cova, και το θέμα της έκθεσης αφορούσε τις πόλεις της Δωδεκάδας που συμμετέχουν στο δίκτυο. Ο δήμος μας συμμετείχε με το δικό του stand, όπου απεικονίζονταν χαρακτηριστικά εμβλήματα του δήμου μας. Παράλληλα τοποθετήθηκε έντυπο τουριστικό υλικό στις προθήκες της έκθεσης. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν τόσο άλλες αποστολές του δικτύου, ερωβουλευτές, διευθυντές οργανισμών, όσο και απλοί επισκέπτες. Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο ώς τις 16 Απριλίου, και αποτελεί μιας πρώτης τάξης διαφήμιση για την πόλη μας.
Την τρίτη και τελευταία ημέρα, η αποστολή είχε σειρά επαφών με Έλληνες αξιωματούχος τόσο στην ευρωπαϊκή επιτροπή, στον ΕΟΤ Βελγίου, καθώς και στην πρεσβεία μας στο Βέλγιο.
Πρώτη συνάντηση έγινε στα γραφεία της ευρωπαϊκής επιτροπής με τον κ. Αναστάσιο Νυχά, επιτετραμμένο σε θέματα περιβάλλοντος. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορούσε τις δράσεις στο τομέα των απορριμμάτων. Συζητήθηκε η υπάρχουσα κατάσταση των ΧΥΤΑ, οι αποκαταστάσεις των ΧΑΔΑ, καθώς και οι νέες προοπτικές στο τομέα των απορριμμάτων. Μεγάλη συζήτηση έγινε για την ανακύκλωση, ενώ δόθηκαν πληροφορίες για προβλέψεις στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Ο δευτερος άξονας αφορούσε τον Αμβρακικό κόλπο, και γενικότερα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, καταγράφοντας την υπάρχουσα κατάσταση, ενώ προτάθηκαν χειρισμοί για το μέλλον.
Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε το παράρτημα του ΕΟΤ στο Βέλγιο, όπου και είχε συνάντηση με τον κ. Γιώργο Παπαδάτο, στελέχους του ΕΟΤ στο Βέλγιο. Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την τουριστική προβολή του δήμου μας στο Βέλγιο και μας προτάθηκαν μια σειρά από δράσεις που θα μπορούσαν να αναληφθούν σε συνεργασία τόσο μαζί τους όσο και με τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΤ στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη επικέντρωση δόθηκε στη συμμετοχή του δήμου μας στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση των Βρυξελλών, όπου συγκεντρώνονται κάτοικοι, από όλο το Βέλγιο και άλλα γειτονικά κράτη, όπως το Λουξεμβούργο,κτλ, ενώ η βελγική αγορά είναι ιδιαίτερα υψηλή και συνάμα απαιτητική στο τουριστικό προϊόν. Το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας αποδείχτηκε ότι βρίσκεται μέσα στους στόχους των Βέλγων τουριστών, χρειάζεται όμως μια πιο ειδική καμπάνια για την προσέλκυσή τους.
Η επόμενη συνάντηση ήταν με τον εμπορικό και οικονομικό ακόλουθο της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, κ. Παντελή Γκάσσιο. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα εμπορικού ενδιαφέροντος και προτάθηκαν μια σειρά από δράσεις που μπορούν να αναληφθουν από την πρεσβεία μας εκεί προκειμένου να διατεθούν ελληνικά προϊόντα. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνουν επαφές με παραγωγικούς φορείς του τόπου μας, προκειμένου ξεκινήσει συνεργασία.
Η τελευταία συνάντηση της αποστολής μας ήταν με στελέχη της γενικής γραμματείας περιφερειακής πολιτικής και αστικής ανάπτυξης, και συγκεκριμένα με την αναπληρώτρια προϊσταμένη του γωγραφικού τμήματος Ελλάδας Κύπρου, κ. Νέλλη Παλαιολόγου, την συντονίστρια για την Ελλάδα, κ. Μυρτώ Ζορμπαλά, την υπεύθυνη περιβαλλοντολογικών θεμάτων, κ. Μιμή Κανελλοπούλου και την κ. Ελία Κριθαρέα, στέλεχος της τμήματος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι βάσεις πάνω στις οποίες θα βασιστεί η νέα προγραμματική περίοδος 2014 – 2020. Έγινε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση στις θέσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής (ανάλυση του position paper) για την νεα προγραμματική περίοδο, ενώ συζητήθηκε η επικείμενη διαβούλευση πάνω στα θέματα που θα χρηματοδοτηθούν την νέα προγραμματική περίοδο. Δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για το πως θα πρέπει να δουλέυτουν τα νέα προγράμματα, καθώς και τι θα μπορεί να περιλαμβάνεται στις νέες προτάσεις για το 2014 – 2020. Επίσης, έγιναν αναφορές στα τρέχοντα έργα,ενώ έγινε συζήτηση και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως η σύνδεση με την Εγνατία και την Ιόνια οδό, το λιμάνι, το αεροδρόμιο καθώς και οι πολιτισικές υποδομές τόσο της Αρχαίας Νικόπολης, όσο και της Κασσιώπης. Η αποστολή αναχώρησε από τις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, έχοντας υλοποιήσει μια σειρά από σημαντικές επαφές.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Παραλία της Καστροσυκιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

19/08/2023, 10:00 μμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Παραλία Βράχου Λόυτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

15/07/2023, 2:18 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η  Ήπειρος, ο απόλυτος προορισμός αυθεντικών εμπειριών, στη Philoxenia 2022

23/11/2022, 11:55 πμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Αμμουδιά Δήμου Πάργας απο ψηλά

02/07/2022, 2:25 μμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κάστρο του Αλη Πασά στην Ανθούσα Πάργας (ΒΙΝΤΕΟ)

15/05/2022, 11:38 πμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Κορωνησία και τα αξιοθέατα της

01/05/2022, 1:51 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2022» στη Λευκωσία

23/03/2022, 12:15 μμ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πεδία Μαχών εμφυλίου Πολέμου (Γράμμος)

05/12/2021, 5:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites