Live: Η εκλογή νέου Πάπα στο Βατικανό

Οι καρδινάλιοι της Καθολικής Εκκλησίας ψήφισαν χθες υπέρ του τερματισμού των προπαρασκευαστικών τους συναντήσεων ενόψει του κονκλάβιου που αρχίζει σήμερα για την εκλογή του νέου Πάπα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Συνολικά 152 καρδινάλιοι μετείχαν στην συνάντηση που έγινε χθες το πρωί, μεταξύ των οποίων και οι 115 που έχουν το δικαίωμα να μετάσχουν στο κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Ποντίφικα.
Αυτή η γενική συνέλευση των καρδιναλίων αποτελούσε την τελευταία ευκαιρία που είχαν οι λεγόμενοι “πρίγκιπες της Εκκλησίας” να συζητήσουν τα κύρια ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Πάπας, προτού συγκεντρωθούν στην περίφημη Καπέλα Σιξτίνα για να εκλέξουν τον νέο προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν υπάρχει ως τώρα κάποιο ξεκάθαρο φαβορί, αλλά κάποιοι υποψήφιοι μοιάζουν να είναι οι επικρατέστεροι.

Άντζελο Σκόλα, Ιταλία

Είναι ο πλέον δημοφιλής Ιταλός εν δυνάμει υποψήφιος. 71 ετών, Καρδινάλιος από το 2003 και Αρχιεπίσκοπος Μιλάνου από το 2011. Ο Σκόλα θεωρείται συντηρητικός, άτομο του στενού περιβάλλοντος του Ιωάννη Παύλου Β΄και θεολογικά εγγύτατα στις απόψεις του Βενέδικτου ΙΣτ΄.

Κρίστοφ Σένμπορν, Αυστρία

Ο Αρχιεπίσκοπος της Βιέννης είναι ο ισχυρότερος Ευρωπαίος μη Ιταλός εν δυνάμει υποψήφιος. Γεννημένος το 1945 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Βιέννης το 1995 και Καρδινάλιος το 1998. Αν και βαθιά συντηρητικός και θεολογικά κοντά στον Βενέδικτο ΙΣτ΄ θεωρείται ότι διαθέτει ευήκοα ώτα σε μεταρρυθμίσεις.

Οντίγιο Σερέρ, Βραζιλία

Ο Αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο είναι ο σημαντικότερος υποψήφιος με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική. Επικεφαλής της μεγαλύτερης Επισκοπής της Βραζιλίας με ποίμνιο περίπου 11 εκατ. πιστών έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη και εντός του Βατικανού, όντας απόφοιτος του Γρηγοριανού πανεπιστημίου. Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αρεστός σε μεγάλο μέρος των υψηλόβαθμων κληρικών στην Αγία Έδρα. Γεννημένος το 1949 από γονείς γερμανικής καταγωγής θεωρείται ότι μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα τόσο τους Ευρωπαίους, όσο και τους Λατινοαμερικανούς εκλέκτορες.

Λεονάρντο Σάντρι, Αργεντινή

Ο 69 ετών Καρδινάλιος διαθέτει βαριές περγαμηνές υπηρετώντας επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης στο Βατικανό. Οι δεσμοί του με τη Λατινική Αμερική, αλλά και η αντίληψή του για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία του Βατικανού τον καθιστούν –θεωρητικά- ισχυρό υποψήφιο.

Πίτερ Τάρκσον, Γκάνα

Το όνομα του 64χρονου Επισκόπου από την Αφρική ήταν από τα πρώτα που ακούστηκαν την επομένη της ανακοίνωσης παραίτησης του Βενέδικτου ΙΣτ΄. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του ανακινήθηκε τόσο νωρίς προκειμένου να «καεί».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΟΣΜΟΣ

Τα φονικότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 25 ετών στην Ευρώπη

01/03/2023, 2:50 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόψε η πρώτη βροχή από “πεφταστέρια” για το 2023

03/01/2023, 12:44 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

H ανθρωπότητα κατανάλωσε ήδη το σύνολο της παραγωγής που ήταν εφικτή στον πλανήτη μέσα σε έναν χρόνο

28/07/2022, 12:17 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πωλούνται στην Ευρώπη από το 2035

29/06/2022, 10:58 πμ

ΚΟΣΜΟΣ

Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η «Ευλογιά των πιθήκων» – Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές

19/05/2022, 7:45 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

21/04/2022, 11:09 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόσυρση προϊόντων της σοκολάτας Kinder μετά από σαλμονέλα σε παιδιά στη Γαλλιά

05/04/2022, 12:45 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Η Mastercard αποκλείει από το δίκτυό της χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας

01/03/2022, 11:31 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites