Τρίτη, 11/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε λάθος κατεύθυνση το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το αυριανό δικαστήριο που θα επικυρώσει η όχι το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΑΣ και για το οποίο πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εργαζομένων σήμερα το βράδυ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα του εργατικού κέντρου
Στην συνάντηση συζητήθηκε η γραμμή που θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στην δίκη για το σχέδιο που έχει καταθέσει η διοίκηση και το οποίοι ψηφίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα από τους πιστωτές.

Οι δικηγόροι των εργαζομένων είπαν ξεκάθαρα ότι το σχέδιο είναι με τέτοιο τρόπο καταρτισμένο που θίγει τα συμφέροντα και δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Άφησαν σαφείς αιχμές για την διοίκηση λέγοντας πως η επιλογή της να οδηγήσει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών στο άρθρο 107 και όχι στο άρθρο 99 και 106 ήταν κατευθυνόμενη προς το συμφέρον της Αγροτικής Τράπεζας. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μαζική παρέμβαση στην δίκη και θα ζητήσουν να μην επικυρωθεί το σχέδιο ενώ θα καλέσουν την διοίκηση να αποσύρει ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα και να προχωρήσει στην κατάρτιση ενός σχεδίου εξυγίανσης το οποίο να μην θίγει τα δεδουλευμένα τους. Πολλοί από τους εργαζόμενους κατηγόρησαν την διοίκηση για περίεργες κινήσεις και αλλοιώσεις στοιχείων. Στην περίπτωση πάντως που δεν επικυρωθεί το σχέδιο η Ένωση θα οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο και θα ξεκινήσει η ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.
Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας άλλα και ο Πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Δημόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ