ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνεχίζει να είναι κλειστή λόγω κατολίσθησης η Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

Σοβαρή κατολίσθηση  σημειώθηκε  το μεσημέρι  της Πέμπτης σε τρία σημεία της Εθνικής Οδού ΠΡέβεζας Ηγουμενίτσας στο ύψος της Γέφυρας της Δέσπως   με αποτέλεσμα  η τροχαία να προχωρήσει στο κλείσιμο του δρόμου και την εκτροπή της  κυκλοφορίας μέσω της Λυγιάς.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος  της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου  Παντελής Μπαρτζώκας  ο οποίος βρέθηκε  στο σημείο της κατολίσθησης  πρόκειται για σημαντική ζημιά  η οποία δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί.
Μηχανήματα της περιφέρειας αλλά  και του Δήμου  πήγαν την  Παρασκευή  στην Γέφυρα της Δέσπως επιχειρώντας να  κάνουν  κάποιες παρεμβάσεις  ενώ κλιμάκιο μηχανικών θα αποτυπώσει ακριβώς την κατάσταση.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης,  υπογραμμίζει ότι  δυστυχώς τα προβλήματα που προκάλεσαν στην περιοχή  τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται  κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
«Aυτή την στιγμή  η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτηρίους με όποια ταλαιπωρία αυτό συνεπάγεται τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες» τονίζει ο Δήμαρχος επισημαίνοντας ότι  θα πρέπει η πολιτεία να  ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του Δήμου για  άμεση αντιμετώπιση των ζημιών και την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάστασή τους.
Tην ίδια στιγμή  έγγραφο για την διακοπή  της κυκλοφορίας  της εθνικης οδού και εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της Λυγιάς έστειλε  το  τμήμα τροχαίας πρέβεζας υπογραμμίζοντας ότι η εκτροπή γίνεται      με σκοπό την εκτέλεση εργασιών, διασφάλισης της κυκλοφορίας, την αποφυγή οδικών τροχαίων ατυχημάτων και την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία των οχημάτων.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση  ισχύει από 7  Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι την αποκατάσταση του οδοστρώματος ενώ για  το διάστημα αυτό  το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας  θα επιτηρεί συνεχώς το  ανωτέρω οδικό τμήμα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θεία λειτουργία για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας θα τελεσθεί στον Άγιο Χαράλαμπο

19/10/2021, 1:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο διάκονος Λάμπρος Παπαπάσχος

19/10/2021, 1:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ 1912- 2021 : Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας

19/10/2021, 12:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ : Διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

19/10/2021, 12:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αναφορά στη βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ για την καθυστέρηση που υπάρχει στο να προμηθευτούν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής τα βιβλία για το μάθημα της β΄ Ξένης Γλώσσας

19/10/2021, 12:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites