ΠΡΕΒΕΖΑ: Στα χέρια Ιδιωτών Επενδυτών το στρατόπεδο Κονκουρή και Παραθαλάσσια έκταση στην Αμμουδιά

Τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε  ο Τάκης Αθανασόπουλος από τα Ιωάννινα, ο οποίος λίγες μέρες πριν παραιτήθηκε   από την θέση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου .

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Αθανασόπουλο  66 μεγάλα ακίνητα του Δημοσίου στην Ήπειρο θα αξιοποιηθούν με   την  μέθοδο «μίσθωσης και επαναγοράς» και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται στην Πρέβεζα το πρώην Στρατόπεδο Κονκουρή  καθώς και παραθαλάσσια έκταση στην Αμμουδιά. .
Οι «επενδυτές» που θα τα παραλάβουν θα τα ενοικιάζουν στη συνέχεια στο Δημόσιο, για χρονικό ορίζοντα 20 – 25 ετών, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη σε σχέση με τα κεφάλαια που θα καταβάλουν για να τα αποκτήσουν.
Τις δηλώσεις του κ.Αθανασόπουλου σχολίασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης  τονίζοντας ότι   η   όποια αξιοποίηση  των στρατοπέδων  που βρίσκονται  στον πολεοδομικό ιστό της πόλης  θα  πρέπει  να γίνει μόνο  με την  παραχώρηση των χώρων αυτών στον Δήμο βάσει της μελέτης που έχει εκπονήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Ο κ.ΜπαΪλης εκτιμά ότι  η πολιτεία και στο θέμα του στρατοπέδου Κονκουρή, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών θα    σεβαστεί απόλυτα την άποψη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας και  δεν θα προχωρήσει σε αυθαίρετες ενέργειες που θα μπορούσαν να  δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα ..


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε «Εκθεσιακό Χώρο» μετατρέπει τις άδειες βιτρίνες η επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

28/09/2021, 3:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Από το Ε.Π Ήπειρος η αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδας

28/09/2021, 3:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

28/09/2021, 12:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-49

28/09/2021, 12:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ο Xαιρετισμός Δημάρχου στο «6ο Διεθνές Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης»

28/09/2021, 12:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έντονη η Πρεβεζάνικη παρουσία στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής

28/09/2021, 11:25 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites