ΠΡΕΒΕΖΑ: Ακραία περιστατικά ρατσιστικής Βίας στην Πόλη

Η ΒΙΑ(ιδεολογική, πολιτική, σωματική, ψυχολογική) ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!             ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ!

      Τον τελευταίο καιρό σε όλη τη χώρα γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες. Της γης οι κολασμένοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Αφού εξαναγκάστηκαν να φύγουν από τις χώρες τους έγιναν για ακόμη μια φορά ο αποδιοπομπαίος τράγος για να βγάζει επάνω τους το κάθε πιόνι της εξουσίας το απωθημένο του στο όνομα της «εθνικής ενότητας»! Το τελευταίο περιστατικό που έγινε στην Πρέβεζα πριν λίγες ημέρες, έχει να κάνει με την επίθεση 5-6 ατόμων νεαρής ηλικίας που επέβαιναν σε μηχανάκια, στοχοποιόντας σπίτια μεταναστών Πακιστανικής καταγωγής πετώντας πέτρες, λεμόνια και άδεια μπουκάλια στα παράθυρα και στις αυλές  τους.
        Με τις ενέργειες τους αυτές οι φασιστικές συμμορίες των νεοναζί , μας θυμίζουν πως όσο το σύστημα ληστεύει το λαό τόσο θα αυξάνεται ο παρακρατικός τους ρόλος. Την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική θεριεύει, οι φασιστικές ομάδες το μόνο που σκέφτονται είναι το πώς θα επιτεθούν σε μετανάστες και να προκαλέσουν σύγκρουση με δυνάμεις που αντιδρούν στην κυρίαρχη πολιτική. Οι φασιστικές συμμορίες των νεοναζί κινούνται στα όρια του κοινού ποινικού δικαίου και της ασυλίας που απολαμβάνουν από κυβέρνηση-Αστυνομία-ΜΜΕ. Είναι οι ομογάλακτοι του Χίτλερ, οι γερμανοτσολιάδες απόγονοι των κουκουλοφόρων ταγματασφαλιτών της Κατοχής, οι αμετανόητοι νοσταλγοί της Χούντας. Οι όψιμοι δήθεν ‘’αντιμνημονιακοί πατριώτες’’ συντάσσονται με το καθεστώς τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει στον λαό μας η σιδερόφρακτη ‘’δημοκρατία’’ της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Οι αντιμνημονιακές τους κορώνες δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια δημαγωγική εκστρατεία για να κρύψουν την πραγματική τους φωνή που ηχεί πιο απειλητική ακόμη και από αυτές του κυβερνητικού θιάσου και μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της Κατοχής. Άξιος λοιπόν ο μισθός  τους αφού παρέχουν τις πολυτιμότερες υπηρεσίες σε αυτούς που καθημερινά μας βυθίζουν στην ανέχεια και την εξαθλίωση!
Η επίθεση σε βάρος μεταναστών συμπολιτών μας δεν συνιστά απλώς μία απειλή, αλλά μία συνειδητή προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των αγωνιζόμενων κοινωνικών δυνάμεων (εργαζομένων, ανέργων, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων) από τις εφεδρείες του συστήματος. Τέτοιου είδους συμμορίες δεν έχουν θέση δίπλα στον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην βαρβαρότητα. Ανήκουν στο αντιδραστικό μπλοκ που εκμεταλλεύεται και αναπαράγει τον φόβο που σκορπάει το σύστημα, άλλοτε οργανώνοντας προβοκάτσιες σε βάρος του λαϊκού κινήματος και άλλοτε απειλώντας το ευθέως. Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ καταγγέλλει στο λαό της Πρέβεζας το συγκεκριμένο γεγονός και καλεί τους οργανωμένους φορείς του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα, και κάθε μορφής συλλογικότητα που παλεύει ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και το ρατσισμό να καταδικάσουν τις νεοναζιστικές επιθέσεις.  
Η απάντηση στις φασιστικές συμμορίες θα δοθεί από το ίδιο το μαζικό κίνημα που θα περιφρουρήσει και θα δυναμώσει τις συλλογικές διαδικασίες και την πάλη του. Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα συμβάλλει ώστε να υπάρξει απάντηση στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους σπουδών και διασκέδασης της νεολαίας. Θα είναι απάντηση πολιτική, αποφασιστική, μαχητική μαζί με την υπόλοιπη νεολαία και τους εργαζόμενους στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων. Για το τσάκισμα του μαύρου μετώπου που την προωθεί και της κρατικής, παρακρατικής και ακροδεξιάς βίας που τη συνοδεύει. Για να ηττηθεί ο τρόμος και να ξαναζωντανέψει η ελπίδα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites