Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων Αύριο για την Ήπειρο και Δημόσιος Χώρος για τις κατολισθήσεις

Ο Νομός Πρέβεζας, βγαίνει μετά και από τις καιρικές συνθήκες του φετινού χειμώνα, με τις έντονες βροχοπτώσεις, με πολλές πληγές.

Από τις κατολισθήσεις, επλήγη το οδικό δίκτυο, σε πολλά χωριά του Νομού, αγροκτήματα καταστράφηκαν, ενώ οικογένειες στο Κοτσανόπουλο, την Κρυοπηγή και το Σκεπαστό, έμειναν κυριολεκτικά άστεγες, αφού τα σπίτια τους υπέστησαν σημαντικές ζημιές και χαρακτηρίζονται επικίνδυνα.
Οι καιρικές συνθήκες έρχονται να συμπληρώσουν ή και να αποκαλύψουν βαθύτερες αιτίες: αυθαίρετες και ιδιοτελείς παρεμβάσεις στο χώρο,  έργα που δε γίνονται με βάση τις επιταγές της επιστήμης, δρόμοι χωρίς υπόστρωμα, χωρίς διευθέτηση της ροής των όμβριων υδάτων μετά την εκτροπή της φυσικής ροής τους, τοιχία αντιστήριξης με ελλιπή υλικά στην κατασκευή (πλέγμα, οπλισμένο σκυρόδεμα), έργα για τα οποία δεν έχει προηγηθεί η λεπτομερής μελέτη καταλληλότητας, από τεχνικογεωλογική άποψη, μιας περιοχής.
Τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν, η ελλιπής συντήρηση των υποδομών, που κοντά στις χρόνιες υστερήσεις, παροξύνεται και από την εγκληματική έλλειψη πόρων από τους τοπικούς φορείς, λόγω των ανηλεών περικοπών των επιχορηγήσεων, από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας.
Καλούμε την Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές, να συνταχθούν έμπρακτα με την αγωνιζόμενη κοινωνία, να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Να συνταχθούν με την κοινωνία στον αγώνα, για αναπροσανατολισμό των  προτεραιοτήτων αναφορικά με την κατανομή των πόρων: για άρτιες δημόσιες υποδομές, δημόσια κοινωνικά αγαθά,  για θέρμανση στα σχολεία και υγεία για όλους.
Ενώνουμε τη φωνή μας, με όσους δε θέλουν να συνηθίσουν, ως φυσιολογική, τη σημερινή κατάσταση της οικονομικής κατάρρευσης, της αποδιάρθρωσης των κοινωνικών δομών και υποδομών που χτίστηκαν σε πολλές δεκαετίες με κοινωνικούς πόρους, που δε θέλουν να συνηθίσουν στην εξαθλίωση και την ανθρωπιστική κρίση.
Τρίτη 05 Μαρτίου 2013  
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την ΗΠΕΙΡΟ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑ ΛΟΥΡΟΣ ΖΑΛΟΓΓΟ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites