ΠΡΕΒΕΖΑ: Μαραθώνιο Δημοτικό Συμβούλιο – Ψηφίστηκε η έναρξη μελέτης για το Νεκροταφείο στο Νεοχώρι [ΒΙΝΤΕΟ]

Με 52 θέματα στην ημερήσια διάταξη και μια συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες πραγματοποιήθηκε χθες στις 18:00 μ. μ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρέβεζας.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν 3 από τα θέματα για το ένα εκ των οποίων έκανε εισήγηση και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και είναι αυτό της Δημιουργίας Νέου Νοσοκομείου στην περιοχή του Μύτικα.

Ο κ. Ιωάννου κάλεσε σε συστράτευση όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ώστε με την πολιτική βούληση όλων να χτιστεί το νέο Νοσοκομείο της Πρέβεζας ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Στρατή Βουγέλη ο οποίος για ακόμα μια φορά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπάρχον Νοσοκομείο και τον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Μιλτιάδη Κλάπα ο οποίος υπεραμύνθηκε του τότε αγώνα που έδωσε για να μην γίνει το Νοσοκομείο με καθεστώς ΣΔΙΤ. Τα αίματα άναψαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας πολιτών για την πόλη της Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας ζήτησε να μπει εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της χωροθέτησης  της Μαρίνας με τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη να μην κάνει δεκτό το αίτημα λέγοντας ότι οι σύμβουλοι δεν είναι όλοι κατάλληλα ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι και ότι το θέμα της Μαρίνας είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό που ταλανίζει για πάνω από 20 χρόνια την Πρέβεζα και δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

 Τότε ήταν που ο κ. Κλάπας καταλόγισε στον κ. Μπαΐλη ότι συμφώνησε με έγγραφο του κ. Γιαμά στην ΕΣΑΛ στην νέα χωροθέτηση της Μαρίνας με τον κ. Μπαΐλη να λέει πως δεν θα απολογείται για το τι γράφει ο καθένας αναφερόμενος στον έγγραφο του κ. Γιαμά που τον εμπλέκει. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσίασε η συζήτηση για την ψήφιση την έναρξης μελέτης για την καταλληλότητα και δημιουργία νέου Νεκροταφείου Πρέβεζας στο Νεοχώρι. Πολλοί κάτοικοι του χωριού έδωσαν δυναμικό παρόν αντιδρώντας για την δημιουργία του Νεκροταφείου και καταθέτοντας υπόμνημα το οποίο εξηγεί τους λόγους. Από πλευράς του Δήμου παρότι σχεδόν όλοι οι Σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν παραδέχθηκαν ότι ο χώρος στο Νεοχώρι είναι ακατάλληλος με βασικότερο λόγο ότι είναι μακρυά από την πόλη, τονίστηκε  η άμεση ανάγκη δημιουργίας Νεκροταφείου καθώς στο υπάρχον δεν υπάρχει άλλος χώρος. Παράδοξο είναι το γεγονός ότι στην ψήφιση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου που πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2009 δεν υπήρξε καμία εναλλακτική τοποθεσία και η μόνη ήταν αυτή στην Αγία Τριάδα που σημαίνει ότι εάν ο χώρος κριθεί ακατάλληλος θα πρέπει να αλλάξει το γενικό πολεοδομικό πράγμα που θα πάει πίσω το θέμα 10 χρόνια σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τεχνικής υπηρεσίας κ. Ντίνα Μωραΐτη. Στην τοποθέτηση του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού κ. Κορωναίος είπε ότι είχε ψηφιστεί και προβλέπονταν για το νεκροταφείο Πρέβεζας η δημιουργία οστεοφυλακίου και εκταφή σε 5 χρόνια παρόλα αυτά δεν προχώρησε καθώς πολλοί τάφοι είναι ιδιόκτητοι και η φιλοσοφία μας δεν το επέτρεψε. Από πλευράς αντιπολίτευσης και ο κ. Σαραμπασίνας και ο κ. Νίτσας και ο κ. Ρέντζος αλλά και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ζωή Γέρου δήλωσαν ότι το θέμα θα πρέπει να πάρει αναβολή και να συζητηθεί σε ένα νέο δημοτικό συμβούλιο καθώς θα πρέπει να μελετηθεί πλήρως η νομοθεσία με την κ. Γέρου να λέει ότι σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης και αν η κατάσταση στο Νεκροταφείο φθάσει στο απροχώρητο τότε ο νόμος μιλά και για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites