Πέμπτη, 16/07/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μπήκε καλά ο χρόνος για την εφορία . . .Μέσα στους στόχους οι εισπράξεις

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία είσπραξης των εσόδων από τις ΔΟΥ κατά το πρώτο δίμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καταδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες ενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι σε σωστό δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα:
Με βάση τα οριστικά στοιχεία των ΔΟΥ για το μήνα Ιανουάριο 2013, οι εισπράξεις, βάσει στοχοθεσίας, έπρεπε να ανέλθουν σε €2,86 δισ. Οι πραγματοποιηθείσες εισπράξεις ανήλθαν σε €2,91 δισ., ήτοι επίτευξη του στόχου και υπερκάλυψη του κατά 1,8%.
Με βάση τα οριστικά στοιχεία των ΔΟΥ για το μήνα Φεβρουάριο 2013,  οι εισπράξεις, βάσει στοχοθεσίας, έπρεπε να ανέλθουν σε €1,55 δισ., ενώ εισπράχθηκαν €1,67 δισ. υπερκαλύπτοντας το στόχο κατά 7,8%.
Ειδικότερα, σε σχέση με τον στόχο είσπραξης ληξιπροθέσμων οφειλών παλαιοτέρων ετών (μέχρι 31/12/2012), στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2013 είχαμε συνολικά €432εκ. εισπράξεις και, συνυπολογίζοντας τις διαγραφές €481 εκ. Ο στόχος είσπραξης υπερκαλύφθηκε κατά 37%.
Ο ρυθμός είσπραξης των νέων ληξιπροθέσμων βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα της τάξης του 4% έναντι στόχου 14%. Συνολικά έχουν εισπραχθεί €56 εκ.
Οι προσπάθειες της ΓΓΔΕ στην κατεύθυνση της διευθέτησης των προβλημάτων και της αύξησης της αποδοτικότητας συνεχίζονται και θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, πάντα με στόχο την βελτίωση των αποτελεσμάτων στον τομέα της είσπραξης εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα λοιπόν για την Πρέβεζα το μήνα Ιανουάριο

υπερκάλυψε το στόχο είσπραξης από το Φ.Π.Α 23.7% και 4,6% τον στόχο εσόδων, ενώ το μήνα Φεβρουάριο υπήρξε μία αρκετά μεγάλη απόκλιση στο στόχο είσπραξης Φ.Π.Α -30%  ενώ το πρόσημο για τα έσοδα ήταν και πάλι θετικό στο 1,7% περίπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ