Γιάννης Γιαμάς: ” Όταν το τελειώσω, γιατί θα το τελειώσω, θα δω εάν έχω άλλα αποθέματα για να συνεχίσω”

Η ταπεινότητά μου, και το ασυγχώρητο ελάττωμα να μην είμαι κομματικός, δεν μου δίνει όλο αυτό το διάστημα το θάρρος και το περιθώριο να αντιπαρατεθώ.
Εξυβρίσθηκα ως αγράμματος απέναντι στους ταγούς της μόρφωσης, υποτιμήθηκα, λοιδορήθηκα και σεβάστηκα τον κάθε έναν, ασχέτως αν έλεγε βλακείες όλο αυτό το χρόνο. Είχα όμως την ελπίδα, ότι όποιος είναι σε θέση να με βρίζει και να με υποτιμά, είχε τουλάχιστον το θάρρος της γνώμης, να εξηγεί τους λόγους.
Αγαπητοί κύριοι. Μένω στη θέση του προέδρου του ΛΤ, γιατί θεωρώ υπέρτατη υποχρέωση για τον τόπο και την εξιλέωσή μου να ολοκληρώσω τη διαδικασία της μαρίνας. Όταν το τελειώσω, γιατί θα το τελειώσω, θα δω εάν έχω άλλα αποθέματα για να συνεχίσω. Μάλλον έχω. Δεν θα κάνω το χατίρι σε κανένα να υποχωρήσω. Αντιθέτως ήρθε η ώρα να μιλήσω και εγώ. Αλλά πολύ περισσότερο ήρθε η ώρα να μιλήσουν ο κάθε αρμόδιος και να σταματήσoυν οι ψίθυροι.
Αγαπητοί κύριοι. Αποδέχομαι ότι έχω θέσει σε υπέρτατο καθήκον να αναδείξω από την ταπεινή μου θέση τις όποιες επενδυτικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Μέχρι σήμερα εάν δεν πολεμούνταν και δεν δαιμονοποιούνταν η επιχειρηματικότητα, θα είχαμε μια καλύτερη τύχη και προοπτική. Ένα έργο προσπαθεί να γίνει τα τελευταία χρόνια στον τόπο και έχουν πέσει θεοί και δαίμονες για το σταματήσουν (για τους θεούς δεν είμαι σίγουρος). Η Λευκάδα ξεκίνησε μετά από εμάς και έχει ήδη μαρίνα εδώ και 15 χρόνια. Το Μεσολόγγι επίσης. Εμείς ακόμη ψαχνόμαστε που θα γίνει. Πριν από λίγα χρόνια προκλήθηκε σύσκεψη για το που θα γίνει η μαρίνα υπό την αιγίδα του τεχνικού επιμελητηρίου χωρίς να προσκληθεί καν το ΛΤ και ο μελετητής του Μάστερ Πλαν προσκληθείς και έκπληκτος, τους ρώτησε εάν θέλαν να τη μεταφέρουν στο Ζάλογγο.
Πριν από 4 χρόνια ολοκληρώθηκε το αλιευτικό καταφύγιο που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί στολίδι. Ορισμένοι ψαράδες δεν πείσθηκαν ακόμη να τοποθετηθούν εκεί, αλλά για να παρκάρουν ευκολότερα, επιθυμούν την κατάργηση της μαρίνας και εάν είναι δυνατόν την μεταφορά της θάλασσας κάτω από το σπίτι τους.
Πριν από λίγα χρόνια φέραμε κρουαζερόπλοια στην Πρέβεζα και κάποιοι αγαπητοί συμπολίτες, πέταξαν τις μπάρες που είχαν τοποθετήσει για να γίνεται τελωνειακός έλεγχος, στην θάλασσα με το σύνθημα : Η Πρέβεζα στους Πρεβεζάνους. Ότι έλεγε και ο Κεμάλ Ατατούρκ πριν μπουν οι Τούρκοι στη Σμύρνη.
Κανείς δεν έχει πει στην πόλη μας ότι μαρίνα δεν είναι αλάνα για βάρκες, για φιλοξενία αθιγγάνων και χώρος περιπάτου για “γύφτους”. Ότι είναι εγκατάσταση που θα στοιχίσει εκατομμύρια Ευρώ που θα μείνουν στο τόπο, που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, που θα προσκαλέσει τον κάθε σοβαρό τουρίστα να φιλοξενηθεί με ασφάλεια και ανέσεις υψηλού επιπέδου.
Κανείς δεν έχει πει ότι το ΛΤ θα εισπράττει 150.000,00 περίπου Ευρώ το χρόνο ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ και θα επενδύονται στη Λιμενική Ζώνη.
Σήμερα είμαστε ένα βήμα από τη δημιουργία της μαρίνας και ο κος Κλάπας επιμένει ότι η μαρίνα θα πρέπει να αποδοθεί στο Λαό. Όπως αποδόθηκε όλο το Δημόσιο κατά τη θητεία του (βλ στρατόπεδα – παρκινγκ – ιαματικά λουτρά – νοσοκομείο – κολυμβητήριο κλπ). Όλα αυτά κατασκευάσθηκαν άρα να μπει ταφόπλακα στο μοναδικό έργο που δεν κάνει αυτός και κάνει κάποιος άλλος. Ο κος Κλάπας είχε ασκήσει και προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της μαρίνας. Επίσης ως διορισμένος ειδικός σύμβουλος του κ. Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης, επαίρεται σήμερα, ότι από τη νέα του θέση (το ξέρει ο κος Γενικού Γραμματέα;) κατάφερε να σταματήσει το έργο της μαρίνας, αναπέμποντας τις αποφάσεις του ΛΤ προς συμπλήρωση, εκπρόθεσμα, παράνομα και υποβολιμαία.
Έλεος. Δεν με πειράζει που δεν βρέθηκε έστω και ένας πολιτικός φίλος ή αντίπαλος, να τοποθετηθεί υπέρ μου, ανοικτά και κατηγορηματικά. Ένας που να στηρίξει τη Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας που αποτελείται από ανθρώπους που έχοντας ως μοναδικό τους στόχο το καλό της περιοχής έχουν καταστεί δέκτες κατηγοριών, απειλών και προτροπών να αλλάξουν στάση και σταματήσουν την πρόοδο.
Ένας που να πει σταματήστε να κοιτάτε το γαϊδούρι στα δόντια. Δέχομαι όλη την ευθύνη, όπως θα δεχθώ την ήττα εάν δεν γίνει η μαρίνα και εφόσον νικηθώ από της δυνάμεις της συντήρησης που έχουν όλα τα χρώματα. Αλλά δεν δέχομαι να βρεθούν αύριο πολλοί πατεράδες. Δεν πολέμησα για την δόξα κανενός. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ σας παρακαλώ να στοιχηθείτε δίπλα μου τώρα που είναι η πιο κρίσιμη ώρα. Αύριο θα ζητούν όλοι να μάθουν και εμείς οφείλουμε να τους πούμε τι πρεσβεύουμε. Θέλουμε τη μαρίνα ή όχι. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Η παρούσα επιστολή μου φυσικά και δεν αποτελεί μανιφέστο, φυσικά και δεν παραγνωρίζει ότι υπάρχουν ανάμεσά σας άνθρωποι που από θέσεις κλειδιά βοήθησαν και βοηθούν, χωρίς όμως να φανούν και να βγουν μπροστά.
Σας ζητώ να λάβετε ανοιχτά θέση υπέρ ή κατά. Εγώ δεν είμαι διορισμένος πρόεδρος. Εγώ εκλέχθηκα. Οι δικές μου πλάτες απέναντι στις πλάτες διορισμένων ειδικών συμβούλων αντέχουν. Η γνώμη όμως και η θέση η δική σας είναι σημαντικότερη από τη θέση τη δική μου.
Σας ενημερώνω ότι με την υπ’ αριθ. 10049/2344/06-03-2013 Απόφαση του κ. Γενικού Γραμματέα απορρίφθηκε η προσφυγή ελάχιστων ψαράδων και των φίλων τους για την χωροθέτηση της μαρίνας (η συντριπτική πλειοψηφία των ψαράδων τάχθηκε υπέρ του αλιευτικού καταφυγίου και έλαβε θέσεις ελλιμενισμού μέσα σε αυτό), όμως εκπρόθεσμα αποφασίσθηκε η συμπλήρωση της απόφασης με τοπογραφικό διάγραμμα. Απώτερος σκοπός η καθυστέρηση με σκοπό τη ματαίωση του έργου. Ο κος Κλάπας, ως ειδικός σύμβουλος του κ. Γενικού Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης, άμεσα εμπλεκόμενος με τη λήψη της απόφασης αυτής από τη νέα πλέον θέση του, διαδίδει ότι ακυρώθηκε η απόφαση της χωροθέτησης. Μην ξεχάσω βεβαίως να ενημερώσω, ότι τρείς μέρες αφότου ήλθε η απόφαση για την αναπομπή της απόφασης στο ΛΤ, κατέφθασε από τον ίδιο κ. Γενικό Γραμματέα έγγραφο το οποίο μας ενημέρωνε ΟΤΙ ΕΛΗΞΕ Η ΘΗΤΕΙΑ της Λιμενικής ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ώστε να φοβηθούμε για να μην λάβουμε νέα απόφαση. Αυτό αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ. Αυτό σημαίνει 1945. Αυτό προσβάλλει τη νοημοσύνη του καθενός. Αυτό δεν είναι αντριλίκι.
Το έγγραφο αυτό ανακλήθηκε την επόμενη ημέρα από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα.
Τελικά αξίζουμε ότι έχουμε και ότι παίρνουμε.
Αναμένω τις θέσεις σας και σας ενημερώνω ότι την παρούσα επιστολή και τη σχετική αλληλογραφία δημοσιεύω στον τύπο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί και αναμένοντας να αναλάβετε τη δική σας για να μάθουν όλοι ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο και τι θέλει ο καθένας μας. Τώρα και όχι όταν θα κόβουμε κορδέλες και θα είμαστε όλοι πρώτο τραπέζι.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου
Ιωάννης Γιαμάς


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites