Τρίτη, 17/09/2019

Στην τελική ευθεία για την 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι Θέσεις της Κεντρικής Συντονιστικής
Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 2η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη. Η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία.
Με την δημοσίευση των Θέσεων, αρχίζει η διαδικασία συζήτησης στις τοπικές και κλαδικές επιτροπές του Μετώπου σε όλη την Ελλάδα.
Βασική διαπίστωση των Θέσεων είναι ότι «το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε βαθύτερη αποσταθεροποίηση και η ταξική πάλη σε μια ποιοτικά νέα και ανώτερη ιστορική περίοδο.»
Όπως αναφέρουν οι Θέσεις «Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης εκτιμούμε ότι επιβεβαιώνονται οι βασικές, στηριγμένες στη μαρξιστική θεωρία, θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τις οποίες πρόβαλε από την ίδρυσή της ακόμη, την άνοιξη του 2009. Στις Θέσεις της 1ης Συνδιάσκεψης, τον Ιούλιο του 2011, εκτιμούσαμε ότι πρόκειται για μια ανώτερη και ποιοτικά βαθύτερη «δομική κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος».
Η Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά στις θέσεις της ότι «Η ύπαρξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως ανεξάρτητης συγκροτημένης δύναμης, διακριτού πόλου μέσα στην Αριστερά είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρόβαλε το αναγκαίο μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και μίλησε πρώτη για στόχους όπως η διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, ο εργατικός έλεγχος στην παραγωγή και στην κοινωνία, ως άμεσα μάχιμα αιτήματα και όχι αφηρημένες διακηρύξεις και «άρθρα πίστης». Μίλησε για αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής και κοινή δράση της Αριστεράς.
Υπήρχαν και υπάρχουν, προφανώς, αρκετές αδυναμίες και καθυστερήσεις που χρειάζεται να ξεπεράσουμε, κάνοντας έμπρακτα την αυτοκριτική μας.» Η Κ.Σ.Ε. τονίζει πως «Η πορεία προς την δεύτερη Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλείται να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για το ξεπέρασμα αυτών των αδυναμιών. Για την ανάπτυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θέλουν τα μέλη και οι αγωνιστές της, που έχει ανάγκη το κίνημα και η Αριστερά.»

ΑΝΤ.ΑΡΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ