ΠΡΕΒΕΖΑ: Μαζί με τους αγρότες στο Καναλάκι ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

O βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, επισκέφτηκε σήμερα το πρωϊ το αγροτικό μπλόκο στο Καναλάκι, όπου βρέθηκε στο πλευρό των φτωχών και μεσαίων αγροτών, άκουσε και συζήτησε μαζί του τα οξύτατα προβλήματα επιβίωσης που η μνημονιακή συγκυβέρνηση τους προκαλεί.
Παράλληλα, τόνισε την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα τους, έναν αγώνα που για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρέπει να αγκαλιαστεί από την κοινωνική πλειοψηφία, ένα στόχο για το οποίο δεσμεύτηκε να εργαστεί.

Στην τοποθέτηση του ανέλυσε τους βασικούς λόγους αρχών, που θέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, χωρίς ταλαντεύσεις και μισόλογα. Απέναντι σε μια κυβέρνηση της καταστροφής, που πασχίζει με ότι μέσα διαθέτει να στρέφει το ένα αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο, αποκαλώντας συντεχνίες ανα περίπτωση τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, τους νέους, τους συνταξιούχους· εν τέλει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτές τις μέρες λοιπόν που οι βιοπαλαιστές αγρότες, τα θεμέλια της παραγωγικής συγκρότησης της οικονομίας μας, κατεβαίνουν μαζικά σε μπλόκα ώστε να ζουν αξιοπρεπώς από τον μόχθο τους και όχι πνιγμένοι από τους φόρους και τα αδιέξοδα, η στήριξη και η συμπόρευση μαζί τους είναι επιβεβλημένη.

Επιπλέον, ο Κώστας Μπάρκας συζήτησε με τον αγροτικό κόσμο για το μέλλον, ένα μέλλον που δεν χωράει, μνημόνια, κοροϊδία και αυταρχισμό. Η παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της οικονομίας, θέτει τους αγρότες ως πρωταγωνιστή στο νέο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα στην χώρα, μια νέα στρατηγική με ενδιάμεσους στόχους που πρέπει να συναποφασίσουμε. Προϋπόθεση όμως για μια τέτοια συζήτηση αποτελεί η επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών, με ειδική μέριμνα στους νέους, όπου σήμερα η συγκυβέρνηση απαγορεύει. Γι’ αυτό και η επερχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμεύεται για την κατάργηση της αύξησης στο φόρο του πετρελαίου, αλλά και την μείωση στα προηγούμενα επίπεδα, των τιμολογίων της ΔΕΗ που αφορούν τον αγροτικό κόσμο. Αυτές είναι οι στοιχειώδεις δεσμεύσεις για να ξεκινήσει ένας συγκροτημένος διάλογος πάνω στα πραγματικά προβλήματα, όπως ο προγραμματισμός και η στρατηγική για την παραγωγή, η δημιουργία προϋποθέσεων ρευστότητας, άλλες προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει επεξεργαστεί και επιθυμεί να τις θέσει στον διάλογο.

Μετά την συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πήρε μέρος και στην πορεία που έκαναν οι αγρότες προς το Δημαρχείο Πάργας στο Καναλάκι, την οποία αυθόρμητα ενίσχυσαν οι μαθητές από παρακείμενα σχολεία, αποδεικνύοντας την ισχυρή αλληλεγγύη και ωριμότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψήφιας. Αυτή η λαϊκή ενότητα είναι που κρατά ζωντανή και θεριεύει την ελπίδα, την νέα προοπτική για την χώρα και τους ανθρώπους της, μακριά από την αναξιοπρέπεια και την απόγνωση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites