Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα για την επίθεση των ΜΑΤ [ΒΙΝΤΕΟ]

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου, πραγματοποιεί η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του για τον κατώτατο μισθό.

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό στην είσοδο όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Ο Κ. Μπάρκας τραυματίστηκε στο πόδι και έπεσε στο έδαφος. Άνδρες των ΜΑΤ συνέχισαν να τον χτυπούν με γκλομπ, αν και έδειχνε την ταυτότητά του. Έριξαν χημικά ακόμα και σε διερχόμενους.
Περιπολικό και διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η κατάληψη του γραφείου του Γιώργου Μέργου.
Δεκάδες νέοι και νέες βρέθηκαν στη Σταδίου και εισήλθαν στο γραφείο του Γ. Μέργου, όπου ανήρτησαν πανό με το σύνθημα “Κανείς δε ζει με 500 ευρώ”.
Σε άλλο πανό στην είσοδο του κτιρίου: “Μέργο των 6 χιλιάδων ευρώ, σου φαίνονται πολλά τα 586 ευρώ. Ζήσε εσύ με τόσα”.
Και στα δύο πανό οι Νέοι-Νέες ΣΥΡΙΖΑ καλούν στην απεργία της 20ής Φλεβάρης με το σύνθημα: “Ανατροπή τώρα”.
 Ενώ μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από το ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου στην οδό Σταδίου, όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη, καταγγέλλοντας επίθεση από τα ΜΑΤ.
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον Antenna, το μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Χρονόπουλος, αφού τόνισε ότι επρόκειτο για συμβολική δράση, κατήγγειλε ότι την ώρα που αποχωρούσαν από το γραφείο δέχτηκαν επίθεση “με ιδιαίτερο μένος” από άνδρες των ΜΑΤ και ότι τραυματίστηκε κι ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 Αιτία για αυτή την ενέργεια είναι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα για τον κατώτατο μισθό. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως “μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της “ανάπτυξης”, ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων”. “Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους”, καταλήγει.
Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά από επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσιας Τάξης, σχετικά με τις καταγγελίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου και Κ. Μπάρκα για βίαιη συμπεριφορά σε βάρος τους από αστυνομικούς μετά τη συμβολική κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του Γ. Μέργου.
Επιβεβαιώθηκαν χτυπήματα από γιατρούς σε Διαμαντοπουλο & Μπαρκα σε κεφάλι και μηρό και θα μεταβούν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να υποβάλλουν μηνύσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites