Παρασκευή, 18/10/2019

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα στο πλευρό των Αγροτών

Η συνεχιζόμενη ανυπακοή της φτωχομεσαίας αγροτιάς στην κυρίαρχη πολιτική αποτελεί ήττα για το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ.

Εισαγγελείς, ΜΑΤ, και ασφαλίτες, όλοι οι πραιτοριανοί του συστήματος, δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών που παραμένουν στο δρόμο.
Η ελπιδοφόρα κοινή εμφάνιση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας στην απεργία στις 20 Φλεβάρη πρέπει να έχει συνέχεια με την εμφάνιση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων στα μπλόκα.
Η αντιμετώπιση της πείνας, η κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού δεν είναι υπόθεση μόνο των αγροτών αλλά της ίδιας της εργατικής τάξης. Η μάχη της επιβίωσης περνά μέσα από τον αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.
Το πραγματικό, από τα κάτω κοινό μέτωπο φτωχομεσαίων αγροτών, εργαζομένων, νεολαίας και ανέργων μπορεί να σταματήσει τη βαρβαρότητα και την καταστροφή. Να ενωθούν όλα τα ρυάκια σε ένα ποτάμι διαμορφώνοντας ένα κέντρο αγώνα όλων των μαχόμενων δυνάμεων. Πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα κοινή πανελλαδική σύσκεψη του συντονιστικού των 35 μπλόκων, συνδικάτων του ΠΑΜΕ, πρωτοβάθμιων σωματείων και των συντονισμών τους, συνδικάτων που θέλουν να συμβάλλουν σε κοινό μέτωπο, με θέμα τη δημιουργία πραγματικών μπλόκων στους δρόμους και στις πλατείες των πόλεων.  Εδώ θα κριθούν όλοι, γιατί μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές διαπραγμάτευσης με αυτούς που ρημάζουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.
Για να σταματήσει η κατρακύλα, για να καλλιεργήσει τα χωράφια η φτωχομεσαία αγροτιά πρέπει ΤΩΡΑ το κεφάλαιο να  χάσει εξουσία,  ιδιοκτησία και κέρδη. Απαραίτητοι όροι είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης, η  διαγραφή του χρέους, η έξοδο από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, η δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, η μόνιμη εργασία , η αύξηση των συντάξεων- μείωση των ορίων ηλικίας,  τα πλήρη ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα όλων(ανεξάρτητα θρησκείας-χρώματος –έθνους), ο ενιαίος δημόσιος φορέας τροφίμων, με τη θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, με μια παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό έλεγχο και σε συνεχή σύγκρουση με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.
ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ –ΜΠΛΟΚΑ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ(ΝΑΡ)
συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ