Για φόνο κατηγορείται τελικά ο Όσκαρ Πιστόριους

Για φόνο κατηγορείται τελικά ο Όσκαρ Πιστόριους, καθώς η αστυνομία δεν φαίνεται να πείθεται από τον ισχυρισμό του ότι πυροβόλησε και σκότωσε την Ρίβα Στίνκαμπ επειδή την πέρασε για διαρρήκτη.

«Έχουμε πληροφορίες για έντονες ενδοοικογενειακές διενέξεις στο σπίτι του κατηγορουμένου τους τελευταίους μήνες.Του έχει απαγγελθεί κατηγορία για φόνο». Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Γιοχάνεσμπουργκ επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα που θέλουν τον πρωταθλητή των Παραολυμπιακών να μην είναι αυτό που δείχνει. Δηλαδή ήρωας.
Και εξηγώντας γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα του απαγορευτεί να μείνει ελεύθερος με εγγύηση.
Μετά την συλληψή του ο Πιστόριους υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση και λήψη αίματος για να διαπιστωθεί αν έχει πάνω του σημάδια πάλης και αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.
Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να έρχονται στην δημοσιότητα περιστατικά βίας από το παρελθόν του. Όπως η νύχτα που πέρασε στο κρατητήριο το 2009 όταν μια γυναίκα κατήγγειλε στις Αρχές ότι της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του.
Συγκεκριμένα ο Ολυμπιονίκης πήρε μια δοκό και την τραυμάτισε στο πόδι όταν της ζήτησε να φύγει και εκείνη αρνήθηκε.
Όσον αφορά την σχέση του με τα όπλα, αυτή είναι γνωστή ήδη από το 2011 όταν -σε συνέντευξη που είχε δώσει στους New York Times- περηφανεύτηκε για τα όπλα που είχε σπίτι (σ.σ. ένα από τα οποία κάτω από το μαξιλάρι του), πήγε τον δημοσιογράφο σε πεδίο βολής και του αποκάλυψε ότι «Έρχομαι εδώ και πυροβολώ κάποιες φορές που δεν μπορώ να κοιμηθώ».
Ιδιαίτερη σημασία ως προς την έκβαση της υπόθεσης έχουν οι μαρτυρίες των γειτόνων που κάνουν λόγο για συχνούς τσακωμούς του λαμπερού ζευγαριού.
Καθώς επίσης και για ένα μεγάλο καβγά που είχαν την μέρα της δολοφονιάς. Αιτία για τον οποίο ερευνά η αστυνομία αν θα μπορούσε να είναι τα SMS από άλλες γυναίκες που βρέθηκαν στο κινητό του 26χρονου πρωταθλητή.
Ο Πιστόριους βρίσκεται από σήμερα το πρωί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες για τον φόνο της φίλης του.
Στο πλευρό του βρίσκονται ο πατέρας του, ο αδερφός του και η αδερφή του. Ενώ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Guardian που περιγράφει το τι συμβαίνει μέσα στην αίθουσα «Ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα με το που μπήκε ο δικασής στην αίθουσα. Ενώ σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας έχει το κεφάλι του σκυμμένο και κρύβει με τα χέρια του τα μάτια του»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΚΟΣΜΟΣ

Τα φονικότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα των τελευταίων 25 ετών στην Ευρώπη

01/03/2023, 2:50 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόψε η πρώτη βροχή από “πεφταστέρια” για το 2023

03/01/2023, 12:44 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

H ανθρωπότητα κατανάλωσε ήδη το σύνολο της παραγωγής που ήταν εφικτή στον πλανήτη μέσα σε έναν χρόνο

28/07/2022, 12:17 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πωλούνται στην Ευρώπη από το 2035

29/06/2022, 10:58 πμ

ΚΟΣΜΟΣ

Εξαπλώνεται στην Ευρώπη η «Ευλογιά των πιθήκων» – Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές

19/05/2022, 7:45 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά

21/04/2022, 11:09 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Απόσυρση προϊόντων της σοκολάτας Kinder μετά από σαλμονέλα σε παιδιά στη Γαλλιά

05/04/2022, 12:45 μμ

ΚΟΣΜΟΣ

Η Mastercard αποκλείει από το δίκτυό της χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ρωσίας

01/03/2022, 11:31 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites