Η Πρέβεζα μέσα από τα μάτια των παιδιών του 4ου Δημοτικού Σχολείου-”Οι Μαχαλάδες τις Πρέβεζας”[ΒΙΝΤΕΟ]

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου  στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζα με πρωταγωνιστές τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου  με  αναφορά τον εορτασμό των100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας  και με κύριο θέμα τους μαχαλάδες της πόλης μας.

Κατά κοινή ομολογία πρόκειται για μια πολύ  καλή δουλειά τόσο ως σύλληψη όσο και ως απόδοση στο πανί.
Πραγματικά οι μικροί μαθητές, κάτω από την καθοδήγηση των δασκάλων τους, έριξαν μια  ενδελεχή ματιά στην ιστορία της πόλης  μας αναζητώντας την δημιουργία των μαχαλάδων της πόλης μας.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του 4ου Δ.Σ.Π  κ.Γιώργος Σαράφογλου, πρόκειται για μια ομαδική δουλειά η οποία σε συνεργασία με αξιόλογους συμπολίτες , μας κάνει ένα  όμορφο ταξίδι   στο χρόνο και στην ιστορία της πόλης μας-.
Την εκδήλωση  παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης κ.κ.Χρυσόστομος οι εντεταλμένοι σύμβουλοι για τον Πολιτισμό Κοσμάς Κορωναίος και για την Παιδεία Γιώργος Φραγκούλης , ο υποδιοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Θεόδωρος Βαρδής, ο γραμματέας της Ι.Μ Πρέβεζας π.Ιωαννίκιος και πλήθος κόσμου.
Κατά τον χαιρετισμό του  εκ μέρους του Δήμου ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον Πολιτισμό κ.Κορωναίος επεσήμανε ότι με την ταινία αυτή επιτυγχάνεται απόλυτα ο εκπαιδευτικός στόχος του  εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της πόλης αφού απώτερος στόχος αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί η γνώστη του εορτασμού από τους μικρούς  μας συνδημότες.
«Θα ήθελα να συγχαρώ τον διευθυντή του 4ου Δ.Σ.Π κ.Γιώργο Σαράφογλου, τους δασκάλους του  σχολείου και βεβαίως τους μικρούς μαθητές για την όμορφη προσπάθεια τους, η οποία μας ικανοποίησε  τόσο αισθητικά όσο και ιστορικά με το όμορφο αποτέλεσμά της» κατέληξε ο κ. Κορωναίος  ,ευχήθηκε  καλή πρόοδο  και επιτυχίες σε όλους  εκφράζοντας την  πεποίθηση  όλα τα σχολεία να μιμηθούν το παράδειγμα του 4ου Δ.Σ.Π .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites