ΠΡΕΒΕΖΑ: Πλούσιο το έργο της ΛΓ’ Εφορείας αρχαιοτήτων τα τελευταία 2 χρόνια

 Πλούσιο ήταν το έργο την ΛΓ’ εφορείας Προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας την τελευταία διετία όπως παρουσιάστηκε σήμερα στην ημερίδα που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του Δήμου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (Πρώην ΟΑΣΗ).

Ανάδειξη του Θέσεων Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Νικόπολης , βελτίωση του δρόμου πρόσβασης και επέκταση δικτύου διαδρομών επισκεπτών του Αρχαιολογικού χώρου Κασσώπης,ανάδειξη συνοικίας θεάτρου Αρχαίας Κασσώπης και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Νεκρομαντείου και Εφύρας είναι μόνο μερικά από τα έργα της που πραγματοποιήθηκαν το 2011-12.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος ο οποίος σε ένα σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη ανάδειξης των μνημείων της περιοχής με την ένταξή τους στις ευρύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις έτσι ώστε αυτός ο ευλογημένος σε ιστορία τόπος να γίνει πόλος έλξης τουριστών αλλά και πηγή παραγωγής πολιτιστικών προϊόντων.




 Ο Κύριος Στράτος Ιωάννου με την σειρά του συνεχάρη την Προϊσταμένη της ΛΓ’ Εφορείας κα Χριστίνα Μερκούρη , τους επιστήμονες συνεργάτες της και όλους τους εργαζομένους για το σπουδαίο έργο που εκτελούν και αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία της υπηρεσίας με την Περιφέρεια και τα κεφάλαια που η δεύτερη εξασφάλισε παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες , έτσι ώστε να έρθουν στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και να αναδειχθούν τα ήδη υπάρχοντα ενώ εξήγγειλε ένα μεγάλο έργο που βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης αυτό της επαναχάραξης της εισόδου της Πρέβεζας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε όμως και ένα καινοτόμο για τα Ελληνικά δεδομένα εγχείρημα πολιτιστικού τουρισμού που πραγματοποιείται με την Βοήθεια του σωματίου “Διάζωμα” και είναι οι πολιτιστικές διαδρομές με άξονα τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης εξήρε το έργο της ΛΓ’ Εφορείας και μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται για να ενταχθεί η Νικόπολη τα πολιτιστικά Μνημεία της UNESCO γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε η Νικόπολη δεν ανήκει μόνο στους Πρεβεζάνους και τους Έλληνες αλλά είναι μνημείο όλου του κόσμου.
Ο δήμαρχος Πάργας κ.Αθανάσιος Λιόλιος μίλησε για την σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει στις επόμενες γενιές αυτή η προσπάθεια καθώς στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας η ΛΓ΄ εφορεία αρχαιοτήτων αναδεικνύοντας τον πλούσιο πολιτισμό της περιοχής  δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης .
Την εκδήλωση παρακολούθησε και μία τσίχλα που ήταν κολλημένη σε κάθισμα του εξώστη( και καλά αυτός που την κόλλησε δεν χρειάζεται περιγραφή . . .  καθαρίστρια δεν μπαίνει εκεί μέσα; ; ; )


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites