Πέμπτη, 13/08/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: »Έσβησε» στα 27 της από Νευρική Ανορεξία [ΒΙΝΤΕΟ]

Σοκαρισμένοι σήμερα το μεσημέρι παρακολουθήσαμε την αδελφή της 27χρονης αριστούχας φοιτήτριας της νομικής από την Αμμουδιά να περιγράφει την αργή κατάληξη της κοπέλας από την μάστιγα της εποχής που χτυπά κυρίως γυναίκες στην εφηβική ηλικία και τις ακολουθεί μέχρι το θάνατο. Πάλευε 10 χρόνια με την Νευρική Ανορεξία και κατέληξε 20 κιλά μέχρι που έσβησε από ανακοπή.
Η Εύη μίλησε στην εκπομπή ΜΙΛΑ της Τατιάνας Στεφανίδου στο star για το πόνο και τον αγώνα της οικογένειας για να σωθεί η 27χρονη αδελφή της η οποία σε ηλικία 17 ετών και όντας μόλις 45 κιλά αποφάσισε να κάνει δίαιτα. » Έφυγε για να σπουδάσει και κάθε φορά ερχόταν και πιο αδύνατη» είπε η Εύη στην εκπομπή όπως θα δείτε και στο απόσπασμα που ακολουθεί.
Να πούμε ότι η νευρική ανορεξία είναι μια καθαρά ψυχική ασθένεια στην οποία οι πάσχοντες δεν ικανοποιούνται από την εικόνα του εαυτός τους και μπαίνουν στην διαδικασία να τον βελτιώσουν κάνοντας τον βέβαια χειρότερο . . .Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στο τελευταίο στάδιο οι ασθενείς που ζυγίζουν μόλις 20 κιλά βλέπουν στον εαυτό τους ατέλειες.
Η Νευρική ανορεξία είναι μία εξαιρετικά ύπουλη ασθένεια στην οποία τα κοντινά πρόσωπα των ανθρώπων που χτυπά θα πρέπει να έχουν το σθένος και χωρίς προκαταλήψεις να ζητούν την βοήθεια κλινικών ψυχολόγων πριν είναι πολύ αργά αφού ο ίδιος ο ασθενής δεν έχει εικόνα της πραγματικότητας .Η ενημέρωση για το θέμα είναι το παν για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ