Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που απέργησαν και βγήκαν στους δρόμους στις 20 Φλεβάρη

Η συνεχιζόμενη ανυπακοή όλων και περισσότερων στην κυρίαρχη πολιτική αποτελεί ήττα για το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ.
Η τρικομματική ακροδεξιά σαπίλα έχει μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε ένα οχυρωμένο κάστρο για να αποκλείσει την έκφραση της οργής και της διαμαρτυρίας του δοκιμαζόμενου λαού. Οι πραιτοριανοί της, βαράνε όποιον αντιστέκεται.
Ο φόβος δεν πρέπει να περάσει, ο κοινωνικός αυτοματισμός πρέπει να διαλυθεί, , η διάθεση σύγκρουσης να γίνει κυρίαρχη, γιατί η κλιμάκωση των αγώνων  είναι αναγκαία τώρα!!!
   Εργάτες, υπάλληλοι, φτωχομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είμαστε η «εθνική οικονομία» των παραγωγών του πλούτου που θα συρρικνώνεται όσο η «εθνική οικονομία» του κεφαλαίου αυξάνει την κερδοφορία της και επεκτείνεται.
 Πρέπει να τους σταματήσουμε γιατί μας οδηγούν στην καταστροφή. Για να σταματήσει η κατρακύλα το κεφάλαιο πρέπει να  χάσει εξουσία,  ιδιοκτησία και κέρδη. Απαραίτητοι όροι είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης, η  διαγραφή του χρέους, η έξοδο από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, η δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, η μόνιμη εργασία , η αύξηση των συντάξεων- μείωση των ορίων ηλικίας,  τα πλήρη ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα όλων(ανεξάρτητα θρησκείας-χρώματος –έθνους), ο ενιαίος δημόσιος φορέας τροφίμων, με τη θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, με μια παραγωγική ανασυγκρότηση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό έλεγχο και σε συνεχή σύγκρουση με τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.
Εμπρός λοιπόν τώρα για πραγματικά μπλόκα στους δρόμους και στις πόλεις. Η απεργία στις 20 Φλεβάρη  είναι η αρχή, Πιέζουμε αμέσως για νέες συνελεύσεις παντού. Εδώ θα κριθούνε όλοι. Να ενωθούν όλα τα ρυάκια σε ένα ποτάμι με μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα, παραμερίζοντας τη γραφειοκρατία διαμορφώνοντας παντού κέντρα αγώνα όλων των μαχόμενων δυνάμεων. Η μαχόμενη αγροτιά, οι απεργίες στο Μετρό, στους ναυτεργάτες, οι καταλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, οι αγώνες ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» στην εκπαίδευση και οι αγώνες ενάντια στα κλεισίματα πολλών νοσοκομείων της χώρας, δείχνουν ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας, χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες και λογικές επαναδιαπραγμάτευσης με τους σφαγείς των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων. Δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική λύση παρά μόνο  η σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης. Για έναν παλλαϊκό-πανεργατικό οργανωμένο ξεσηκωμό, με όργανα επιβολής της λαϊκής θέλησης που θα επιβάλλουν το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που παρουσιάζουμε σε όλο το λαό.  Δρόμος δύσκολος αλλά αναγκαίος.
Απεργιακός ξεσηκωμός διαρκείας, μπλόκα και καταλήψεις, με όλο το λαό στο δρόμο, για ένα μεγάλο  ξεσηκωμό. H οργή του λαού να γίνει φουσκωμένο ποτάμι και να τους παρασύρει.. Να μην φοβηθούμε, να μην υποχωρήσουμε, να μην φύγουμε μετανάστες, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε!
Ενωτικά με σύνθημα «σε δρόμους, εργοστάσια, χωράφια και σχολεία,
ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία»
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites